Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grillad halloumi med paprikadressing och solroskärnor

Grillad halloumi med paprikadressing och solroskärnor är en vacker och mumsig sallad som passar utmärkt både som förrätt eller som tillbehör till grillat kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Mixa paprika, vinäger, senap och olja till en slät dressing. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Rosta solroskärnorna i en torr het stekpanna.
  3. Skiva och grilla halloumin. Lägg spenaten på ett fat och lägg på den grillade osten. Ringla över paprikadressingen och strö på solroskärnorna.
  4. Servera halloumisalladen som förrätt eller som tillbehör till grillat kött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 halloumiost (à 200 g)
  • 65 g babyspenat
Paprikadressing
  • 2 grillade paprikor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer