Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sojaburgare med ägg- och champinjonsallad

En grym matig vegoburgare som både masserar smaklökarna och hjärtat. Istället för de traditionella såserna har du en ägg- och champinjonsallad med teriyakisås. Avslutningsvis rostar du bröden så att de blir frasiga och toppar med ärtskott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda 9 minuter. Spola dem kalla, skala och hacka äggen.
  2. Ansa och strimla salladslökarna. Ansa och skiva champinjonerna och blanda med ägg, salladslök och teriyakisås.
  3. Tillaga sojaburgarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Rosta bröden. 
  5. Fördela salladen på underdelarna av bröden och lägg på sojaburgarna. Lägg på ägg- och champinjonsallad, toppa med ärtskott och crème fraiche. Lägg på överdelarna av bröden som lock.

För alla

Kontrollera noga innehållet i sojaburgarna.
Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktsofri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 2 salladslökar
  • 4 medelstora champinjoner
  • 1/2 dl teriyakisås
  • 4 sojaburgare
  • 4 dubbla mörka portionsbröd
  • 65 g krispig salladsmix
  • 50 g ärtskott
  • 4 msk crème fraiche
Lägg till i inköpslistan