Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskburgare med grovt bröd och wasabidressing

Är du sugen på något gott och lättlagat? Laga till ett par fiskburgare som du lägger i ett grovt bröd och serverar tillsammans med en het wasabidressing. Riktigt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg fisk och salt i en matberedare och mixa ihop det. Tillsätt ägg, potatismjöl, grädde och peppar, mixa ihop till en smet. Rör ner gräslöken för hand. Forma burgare av färsen, 1 eller 2 per person.
  2. Wasabidressing: Rör ihop gräddfil med wasabi eller riven pepparrot till önskad styrka, salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek fiskburgarna 3-4 minuter på varje sida.
  4. Lägg ihop burgarna med bröd, sallad eller spenat, tomatskivor och ringla över såsen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt grovt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matgrädde och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd havre- eller sojabaserad grädde. Byt ut gräddfilen mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fiskfilé (t ex kolja eller hoki)
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 msk olja
  • 4 grova portionsbröd
  • sallad eller färsk spenat
  • tomater
Wasabidressing
  • 2 dl gräddfil
  • wasabi eller riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1992 kJ / 476 kCal
Läs mer om näringsvärden