UNDER 45 MIN | Medel

Halloumi på plåt med basilika- och vitlöksyoghurt

Vi älskar att ta genvägar i köket! Här tillagas faktiskt allt på samma plåt i ugnen; potatis, kikärtor, purjolök, paprika och halloumi! Under tiden de tillagas svänger du enkelt ihop en vitlöksyoghurt med en touch av basilika. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Skär potatisen i skivor och blanda med hälften av oljan, krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen först i 15 minuter.
  3. Häll ärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Ansa, skölj och skiva purjolöken i tjocka skivor.
  5. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  6. Skär halloumin i bitar och blanda med kikärtor, purjolök, paprika och resten av oljan. Häll ut på potatisplåten och rosta ytterligare i 10 minuter.
  7. Yoghurt: Hacka basilikan och blanda med yoghurten och pressa i vitlöken, smaka av med salt och peppar.
  8. Blanda spenaten med grönsakerna på plåten och servera med yoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfri yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna amandine)
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1/2 purjolök (à ca 150 g)
  • 2 röda paprikor
  • 400 g halloumi
  • 65 g färsk babyspenat
Yoghurt
  • 1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta

Näringsvärde
Per portion

Energi 2933 kJ / 702 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept