Halloumi- och sötpotatisbiffar

Halloumi och sötpotatis i en perfekt form, nämligen som biffar. Busenkelt att laga är det också! Det enda du behöver göra är att svänga ihop de få ingredienserna till biffarna, skjutsa in i ugnen, koka ris och vips – så var maten klar!

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2412 KJ / 576 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
24 stEnkelt och fräscht recept. Smidigt att platta ut och sen steka i ugnen. Kan kryddas på något mer efter smak.
Victoria
Det är riktigt gott. Jag gjorde 4 lite större biffar och serverade bulgur kokt med 1 buljong tärning och ärtor till. Det blev sweet chilisås istället för yoghurt .
Jeanette
Supergoda! Har modifierat lite och även lagt till chiafrö, pumpakärnor, fetaost samt bytt ströbröd mot mandelmjöl. Även lite mer kryddor som koriander och persilja.
Cecilia
Andra gången jag gör det nu. Behövs ej olja på toppen i min mening. Använder även låg-fett halloumi för en kalorisnålare variant. Mycket god till matvete och broccoli eller blomkål och passar utmärkt som matlåda. 5/5 stjärnor
Victor
Jättegott! Tog matvete till, godare än ris och lite mer tuggmotstånd.
Hillevi
Jätte goda biffar. Enkla att göra. Kommer definitivt att laga fler gånger.
Margaret
Goda och enkla att jag göra!!
Anna
Jättegoda!! Jag gjorde dubbel sats och frös in.
Alexandra
Goda! Sonen älskar dessa
Paulina
Koka durrakorn och blanda ner i en sallad och ät till biffarna istället för ris så har du en toppenmiddag!
Moa