Halloumi och morotsbiffar i långpanna

Ett supersmidigt sätt att tillaga halloumi- och morotsbiffar är att göra dem i en ugnsform i ugnen. Servera biffarna med en smakrik dipp av gräddfil, dijon och sriracha. Ris och broccoli är gott till också.

Ingredienser
4 portioner
250 g morötter (250 g motsvarar ca 3 st)
1 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm svartpeppar
olja
4 port ris
Dipp
3 dl gräddfil
1/2 msk dijonsenap
1 tsk srirachasås
250 g broccoli
Gör så här
00:20:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2508 KJ / 599 kCal
Fett26 g
Salt3.2 g
Kolhydrater63 g
Protein26 g
Kommentarer
9 stHejsan Finaste Tove :) för Ditt vänliga svar och tips och råd. Jag ska ta till mej av dem. Jag gör en recension senare på resultatet. Ha det riktigt fint. Mvh Madelón
Madelon
Kan jag byta ut halloumi mot fetaost istället? Tacksam för svar. Mvh Madelón Lapique
Madelon
Hej Madelon! Ja, det tror jag fungerar, kanske är den lite blötare så torka av den noga före. Kanske kan det behövas någon extra minut i ugnen också. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej Madelon! Ja, det tror jag fungerar, kanske är den lite blötare så torka av den noga före. Kanske kan det behövas någon extra minut i ugnen också. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Tyckte tyvärr inte om denna. Tycker att biffarna blev för söta, och smakade inte halloumi. Serverade med ugnsrostad potatis till istället, vilket jag tycker passade mycket bättre till än ris - med ris hade det blivit samma konsistens som biffarna och inte så mycket smak. Så till er som gillar biffarna hade jag rekommenderat ugnsrostad potatis till:)
Ester