Halloumi carbonara

En ljuvligt god variant på pastaklassikern carbonara utan bacon! Denna pasta carbonara med halloumi är perfekt som vardagsmiddag. Hackad persilja gör rätten komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Ingredienser
4 portioner
400 g spaghetti
200 g halloumi
1 msk rapsolja
1 stor riven vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl riven parmesan
2 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3037 KJ / 726 kCal
Fett44 g
Salt2.77 g
Kolhydrater54 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Efter ett tips i en tidigare kommentar marinerade jag halloumin i Liquid smoke och la även till lite chiliflakes där. Bytte ut parmesan till Västerbottenost. Gott! Anna
Anna
2025-04-27Verkligen smaklöst. Dubblerade halloumi, parmesan + Västerbotten, lite citron och extra persilja. Enbart för den som vill ha riktigt mild mat.
Caroline
2025-04-06Ganska smaklöst men ok. Vakta på värmen i slutet så det inte blir äggröra.
Pernilla
2025-03-19