Grefve Pehrs äppelmuffins

Det här receptet på Grefve Pehrs äppelmuffins är härliga, fluffiga och saftiga äppelmuffins som dessutom är glutenfria då du bakar de på glutenfri mjölmix. Garnera gärna med florsocker för sockersöta muffins!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Ingredienser
6 portioner
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 dl fin glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl äppeljuice eller äppelmust
6 stora muffinsformar
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1903 KJ / 455 kCal
Kommentarer
Jag gjorde exakt efter receptet. Det var omöjligt att vispa smält smör och socker pösigt. Resultatet efter gräddning: ca 1 cm tjock botten, som var gummiartad. Väldigt besviken
Jutta
2025-01-22Hej Jutta! Jag förstår att det blev besviken! Sånt där är ju inte kul! Jag tyckte också att det lät konstigt så jag provbakade nu med rumsvarmt smör och det blev fina muffins. Jag har nu uppdaterat receptet. Hoppas du vill prova igen! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-30Jag bakade med halva mängden socker och det blev också bra!
Anna
2021-03-05Jättegoda muffins. Man kan med fördel skära äpplen i små bitar och blanda ner i smeten. Bytte även den glutenfria mjölmixen mot vetemjöl, inga problem. Slog in 12 portioner, det blir ungefär 24 mindre muffins! Hade dem inte 20 minuter i ugnen utan 12, viktigt att kolla till dom när man använder mindre formar.
Tove
2020-09-30Tack Tove för många bra tips. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-30