Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grefve Pehrs äppelmuffins

Det här receptet på Grefve Pehrs äppelmuffins är härliga, fluffiga och saftiga äppelmuffins som dessutom är glutenfria då du bakar de på glutenfri mjölmix. Garnera gärna med florsocker för sockersöta muffins!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret. Vispa smör och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör i smeten. Vispa i ägg, ett i taget och därefter äppeldryckerna. Fördela smeten i formarna. Grädda i 20 minuter.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl fin glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl äppeljuice eller äppelmust
  • 6 stora muffinsformar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1903 kJ / 455 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer