Grefve Pehrs äppelmuffins
Det här receptet på Grefve Pehrs äppelmuffins är härliga, fluffiga och saftiga äppelmuffins som dessutom är glutenfria då du bakar de på glutenfri mjölmix. Garnera gärna med florsocker för sockersöta muffins!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
6 portioner
125 g smör
2 dl strösocker
4 dl fin glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl äppeljuice eller äppelmust
6 stora muffinsformar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1903 KJ / 455 kCal
Kommentarer
Jag bakade med halva mängden socker och det blev också bra!
Anna
2021-03-05Jättegoda muffins. Man kan med fördel skära äpplen i små bitar och blanda ner i smeten. Bytte även den glutenfria mjölmixen mot vetemjöl, inga problem. Slog in 12 portioner, det blir ungefär 24 mindre muffins! Hade dem inte 20 minuter i ugnen utan 12, viktigt att kolla till dom när man använder mindre formar.
Tove
2020-09-30Tack Tove för många bra tips. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-30Fungerar det med vanligt vetemjöl (alltså inte glutenfritt)?
Bente
2017-11-09Hej Bente! Det blir sällan bra att byta glutenfritt mjöl mot samma mängd vetemjöl. Då är det bättre att försöka hitta ett recept som är gjort med vanligt mjöl från början. T ex detta: https://www.ica.se/recept/muffins-med-appelrasp-och-mandelmassa-584932/ eller detta https://www.ica.se/recept/apple-och-bananmuffins-714030/. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-10