Nötmuffins med choklad
En chokladig kladdkaka i muffinsform är det få som kan motstå. Nötmuffins med choklad är bakade med hasselnötsmjöl så de är glutenfria och extra goda. Garnera med apelsinzest och servera med lättvispad grädde så blir det som en bakelse.
Ingredienser
8 st
100 g smör
100 g mörk bakchoklad
2 ägg
1 dl ljust muscovadoråsocker
1 apelsin
3 dl hasselnötsmjöl (3 dl motsvarar ca 115 g)
muffinsformar
Till servering
vispgrädde
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mörk choklad och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett, mjölkproteinfri mörk choklad och byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Garnera gärna med apelsinzest – strimlat skal av apelsin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1748 KJ / 418 kCal
Fett34.4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater22.3 g
Protein5.3 g
Kommentar
Jag tog mandelmjöl och det blev jättegott. Tyvärr onödigt stora, så nästa gång ska jag göra dubbelt så många i mindre formar i stället.
Inger
2015-06-06