Nötmuffins med choklad
En chokladig kladdkaka i muffinsform är det få som kan motstå. Nötmuffins med choklad är bakade med hasselnötsmjöl så de är glutenfria och extra goda. Garnera med apelsinzest och servera med lättvispad grädde så blir det som en bakelse.
Ingredienser
8 st
100 g smör
100 g mörk bakchoklad
2 ägg
1 dl ljust muscovadoråsocker
1 apelsin
3 dl hasselnötsmjöl (3 dl motsvarar ca 115 g)
muffinsformar
Till servering
vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1748 KJ / 418 kCal
Fett34.4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater22.3 g
Protein5.3 g
Kommentar
Jag tog mandelmjöl och det blev jättegott. Tyvärr onödigt stora, så nästa gång ska jag göra dubbelt så många i mindre formar i stället.
Inger
2015-06-06