Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Nötmuffins med choklad

En chokladig kladdkaka i muffinsform är det få som kan motstå. Nötmuffins med choklad är bakade med hasselnötsmjöl så de är glutenfria och extra goda. Garnera med apelsinzest och servera med lättvispad grädde så blir det som en bakelse.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i smöret och låt smälta under omrörning.
  3. Rör ner ett ägg i taget i chokladblandningen och därefter sockret. Skölj apelsinen och riv skalet fint. Rör ner det och hasselnötsmjölet i smeten.
  4. Sätt muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem.
  5. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
  6. Till servering: Servera med vispad grädde.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mörk choklad och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett, mjölkproteinfri mörk choklad och byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Garnera gärna med apelsinzest – strimlat skal av apelsin.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 100 g smör
  • 100 g mörk bakchoklad
  • 2 ägg
  • 1 dl ljust muscovadoråsocker
  • 1 apelsin
  • 3 dl hasselnötsmjöl (3 dl motsvarar ca 115 g)
  • muffinsformar
Till servering
  • vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1748 kJ / 418 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer