Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Choklad- och hallonmuffins

Muffins är ett utmärkt bakverk när sötsuget smyger sig på och du vill göra något snabbt och enkelt. Får vi fresta med ett mumsigt recept på chokladmuffins med hallon i? Ljuvlig smakkombination!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Sätt ut muffinsformarna på en plåt.
  3. Smält matfettet.
  4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver.
  5. Vispa ägg, socker, vanilj och salt poröst. Rör ner det smälta matfettet och hallonen. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör om. Fördela smeten i formarna.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 4 msk kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ca 4 dl frysta (behöver inte tinas) hallon (4 dl motsvarar 200 g)
  • muffinsformar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 598 kJ / 143 kCal