Lätt rödsprängda cupcakesögon
Muffins som man knappt vågar titta på – men hemskt gärna vill äta upp! Den vita frostingen pryds av en blåbärspupill, och den rödsprängda effekten får du genom att droppa lite röd karamellfärg på frostingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019
Ingredienser
24 st
Cupcakes
2 dl frysta hallon
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
24 muffinsformar
Frosting
125 g naturell färskost
6 1/2 dl florsocker
75 g smör (rumstempererat)
1 tsk vaniljsocker
Dekoration
röd hushållsfärg
24 st blåbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1301 KJ / 311 kCal
Fett12.1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater46.1 g
Protein3.7 g
Kommentar
Mycket uppskattade! Men glöm hushållsfärgen! Det går lika bra med lite bärsaft av hallonen.
Ida
2019-10-28Hej Ida! Vad kul att höra och tack för tipset om hallonsaft istället för hushållsfärg, vilken bra idé! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-29