Lätt rödsprängda cupcakesögon

129
1
Lätt rödsprängda cupcakesögon

Muffins som man knappt vågar titta på – men hemskt gärna vill äta upp! Den vita frostingen pryds av en blåbärspupill, och den rödsprängda effekten får du genom att droppa lite röd karamellfärg på frostingen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019

Lätt rödsprängda cupcakesögon

Ingredienser

24 st

Cupcakes

2 dl frysta hallon
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
24 muffinsformar

Frosting

125 g naturell färskost
6 1/2 dl florsocker
75 g smör (rumstempererat)
1 tsk vaniljsocker

Dekoration

röd hushållsfärg
24 st blåbär

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mjölkdryck och laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett, byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt, välj mjölkproteinfri cream cheese.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

För att få formarna lite stabilare, så kan man använda dubbla formar.

Vad tyckte du om receptet?

129

Kommentar

Ida

2019-10-28

Mycket uppskattade! Men glöm hushållsfärgen! Det går lika bra med lite bärsaft av hallonen.

Redaktionen ICAse

2019-10-29

Hej Ida! Vad kul att höra och tack för tipset om hallonsaft istället för hushållsfärg, vilken bra idé! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1301 KJ / 311 kCal
Fett 12.1 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 46.1 g
Protein 3.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept