Lätt rödsprängda cupcakesögon
![Lätt rödsprängda cupcakesögon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101888/cf_259/latt_rodsprangda_cupcakesogon.jpg)
Muffins som man knappt vågar titta på – men hemskt gärna vill äta upp! Den vita frostingen pryds av en blåbärspupill, och den rödsprängda effekten får du genom att droppa lite röd karamellfärg på frostingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019
![Lätt rödsprängda cupcakesögon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101888/cf_259/latt_rodsprangda_cupcakesogon.jpg)
Ingredienser
Cupcakes
Frosting
Dekoration
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri mjölkdryck och laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett, byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt, välj mjölkproteinfri cream cheese.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket uppskattade! Men glöm hushållsfärgen! Det går lika bra med lite bärsaft av hallonen.
Ida
2019-10-28Hej Ida! Vad kul att höra och tack för tipset om hallonsaft istället för hushållsfärg, vilken bra idé! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-29