Marmelad med morot och stjärnanis
Den här morotsmarmeladen med stjärnanis passar utmärkt tillsammans med en skiva ost, till exempel getost, på ett gott kex eller knäckebröd. Men även som ett tillbehör till glass.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
1 liter
500 g morötter
1 citron
1 apelsin
3 msk riven färsk ingefära
5 dl vatten
5 dl syltsocker
3 stjärnanis
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Första gången jag kokar marmelad. Jag tog 4 dl socker eftersom jag lärt mig att det alltid är så mycket socker i recepten att det gnisslar i tänderna. Den här marmeladen är supergod med smaker som jag själv aldrig skulle välja att blanda ihop.
Maria
2023-04-02Jag gjorde marmeladen igår och den blev god och fick bra konsistens med syltsockret. Det räcker att koka i 20 minuter för att morötterna ska bli lagom mjuka. Nästa gång ska jag prova med citron och kanel som variation. /Gun.
Gun
2020-08-09Jag gjorde marmeladen igår och den blev god och fick bra konsistens. Jag kokade i 20 minuter och det var lagom för att morotsbitarna skulle bli mjuka. Jag vägde in 500 gr morötter när det var skalade och ansade. Det blev en skillnad på ett par morötter
Gun
2020-08-09