Den här morotsmarmeladen med stjärnanis passar utmärkt tillsammans med en skiva ost, till exempel getost, på ett gott kex eller knäckebröd. Men även som ett tillbehör till glass.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde marmeladen igår och den blev god och fick bra konsistens med syltsockret. Det räcker att koka i 20 minuter för att morötterna ska bli lagom mjuka. Nästa gång ska jag prova med citron och kanel som variation. /Gun.
Gun
2020-08-09Jag gjorde marmeladen igår och den blev god och fick bra konsistens. Jag kokade i 20 minuter och det var lagom för att morotsbitarna skulle bli mjuka. Jag vägde in 500 gr morötter när det var skalade och ansade. Det blev en skillnad på ett par morötter
Gun
2020-08-09God marmelad. Stjärnanissmaken är påtaglig så jag kommer minska till 1-2 nästa gång. Perfekt konsistens när den kallnat efter 45 min kokning.
Karin
2020-02-26