Marmelad med morot och stjärnanis

12
7
Marmelad med morot och stjärnanis

Den här morotsmarmeladen med stjärnanis passar utmärkt tillsammans med en skiva ost, till exempel getost, på ett gott kex eller knäckebröd. Men även som ett tillbehör till glass.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Marmelad med morot och stjärnanis

Ingredienser

1 liter
500 g morötter
1 citron
1 apelsin
3 msk riven färsk ingefära
5 dl vatten
5 dl syltsocker
3 stjärnanis

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Gun

2020-08-09

Jag gjorde marmeladen igår och den blev god och fick bra konsistens med syltsockret. Det räcker att koka i 20 minuter för att morötterna ska bli lagom mjuka. Nästa gång ska jag prova med citron och kanel som variation. /Gun.

Gun

2020-08-09

Jag gjorde marmeladen igår och den blev god och fick bra konsistens. Jag kokade i 20 minuter och det var lagom för att morotsbitarna skulle bli mjuka. Jag vägde in 500 gr morötter när det var skalade och ansade. Det blev en skillnad på ett par morötter

Karin

2020-02-26

God marmelad. Stjärnanissmaken är påtaglig så jag kommer minska till 1-2 nästa gång. Perfekt konsistens när den kallnat efter 45 min kokning.