Marmelad med morot och stjärnanis

Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
8
Marmelad med morot och stjärnanis

Den här morotsmarmeladen med stjärnanis passar utmärkt tillsammans med en skiva ost, till exempel getost, på ett gott kex eller knäckebröd. Men även som ett tillbehör till glass.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Marmelad med morot och stjärnanis

Ingredienser

1 liter
500 g  morötter
1   citron
1   apelsin
3 msk  riven färsk ingefära
5 dl  vatten
5 dl  syltsocker
3   stjärnanis

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Första gången jag kokar marmelad. Jag tog 4 dl socker eftersom jag lärt mig att det alltid är så mycket socker i recepten att det gnisslar i tänderna. Den här marmeladen är supergod med smaker som jag själv aldrig skulle välja att blanda ihop.

Maria

2023-04-02

Jag gjorde marmeladen igår och den blev god och fick bra konsistens med syltsockret. Det räcker att koka i 20 minuter för att morötterna ska bli lagom mjuka. Nästa gång ska jag prova med citron och kanel som variation. /Gun.

Gun

2020-08-09

Jag gjorde marmeladen igår och den blev god och fick bra konsistens. Jag kokade i 20 minuter och det var lagom för att morotsbitarna skulle bli mjuka. Jag vägde in 500 gr morötter när det var skalade och ansade. Det blev en skillnad på ett par morötter

Gun

2020-08-09

Testa liknande recept

Tomatmarmelad med vanilj och saffran
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrusmarmelad med ingefära
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotsmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinmarmelad med lime
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och citronmarmelad
Betyg 2.8 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrusmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga