Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marmelad med morot och stjärnanis

Den här morotsmarmeladen med stjärnanis passar utmärkt tillsammans med en skiva ost, till exempel getost, på ett gott kex eller knäckebröd. Men även som ett tillbehör till glass.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv morötterna grovt.
  2. Tvätta citron och apelsin ordentligt under rinnande hett vatten. Finriv skalen och pressa ut juicen.
  3. Koka morötter, ingefära, vatten, citrusskal och juice i en kastrull ca 5 minuter.
  4. Tillsätt syltsocker och stjärnanis och låt koka på svag värme utan lock ca 45 minuter.
  5. Skumma väl och häll upp på rena burkar. Förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 liter
  • 500 g morötter
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 5 dl vatten
  • 5 dl syltsocker
  • 3 stjärnanis
Lägg till i inköpslistan