Tomatmarmelad med hetta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatmarmelad med hetta

Ett annorlunda och hett recept på en smarrig marmelad med smak av tomat, chili, kryddnejlika och vanilj. Servera marmeladen som tillbehör till kött eller fågel eller tillsammans med en brödbit.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
  2. Blanda allt utom vaniljsockret i en gryta och koka under omrörning i 7-8 minuter.
  3. Ta grytan från värmen och skumma noga.
  4. Tillsätt vaniljsockret.
  5. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Recept och bild hämtat från www.dansukker.se

Ingredienser

Portioner: 3 l
  • 1 kg mogna tomater
  • 2 röda chilifrukter
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 kg syltsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan