Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hällefilé med champinjoner och pepparrot

Snabblagad rätt med utomordentligt välsmakande ingredienser. Hällefilé kokas ihop med champinjoner och citronjuice och får en konsistens som smälter i munnen. Fisken läggs vackert på tallriken och toppas med gräslök och riven pepparrot.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär svampen i fjärdedelar. Fräs dem hastigt med oljan i en kastrull. Salta och peppra. Häll på vatten och citronjuice. Koka upp.
  2. Dubbelvik portionsbitar av hällefilén och lägg ner i kastrullen. Sänk värmen, sätt på ett lock och sjud på låg värme i 5-7 minuter.
  3. Lägg upp fisken i djupa tallrikar. Skeda över svamp och lite buljong. Klipp över gräslöken.
  4. Till servering: Servera med pepparrot och citronklyftor. Kokt potatis och en grönsallad passar till.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl nypressad citronjuice
  • 600 g hällefilé eller annan plattfisk
  • 1 kruka färsk gräslök
Till servering
  • 1 dl riven färsk pepparrot
  • 1 citron
  • kokt potatis
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2073 kJ / 496 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden