Hällefilé med vitlökschampinjoner | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hällefilé med vitlökschampinjoner

Denna vackra och smakrika hällefilé med mumsiga vitlökschampinjoner är en riktigt lyxig maträtt. Stek bara snabbt dina panerade filéer och lägg dem på tallrik före du toppar med vitlöksfräst svamp. Servera nykokt potatis eller ris till din fiskrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatis eller ris.
  2. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Smält smöret i en het stekpanna och bryn champinjonerna i ett par minuter. Rör ner vitlöken och fräs i ytterligare någon minut. Salta och peppra. Häll över champinjonerna på ett fat.
  3. Rengör stekpannan och hetta upp den med olja. Salta och peppra hällebitarna.
  4. Vänd dem i vetemjöl och stek hastigt i pannan 2 minuter på varje sida. Lägg på tallrikar. Skeda över champinjonerna. Strö över lite finhackad persilja. Servera med ris eller potatis och citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis eller ris (1 kg potatis motsvarar ca 3 dl ris)
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 msk hackad vitlök
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olja till stekning
  • 600 g hällefilé
  • ca 1 dl vetemjöl
  • citronklyftor
  • finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2102 kJ / 502 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden