Hällefilé med vitlökschampinjoner
Denna vackra och smakrika hällefilé med mumsiga vitlökschampinjoner är en riktigt lyxig maträtt. Stek bara snabbt dina panerade filéer och lägg dem på tallrik före du toppar med vitlöksfräst svamp. Servera nykokt potatis eller ris till din fiskrätt.
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis eller ris (1 kg potatis motsvarar ca 3 dl ris)
200 g champinjoner
2 msk smör
1 - 2 msk hackad vitlök
salt
peppar
2 msk olja till stekning
600 g hällefilé
ca 1 dl vetemjöl
citronklyftor
finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2102 KJ / 502 kCal
Fett21.2 g
Kommentar
Jag trodde att hälleflundra var en av fiskarna som man skulle "bojkotta" pga utfiskningsrisken.
Luise
2002-07-03