Omelett med tomat och spenat

15
2
Omelett med tomat och spenat

Snabblagad och mättande grönsaksomelett med paprika, svamp och spenat. Lagrad ost ger omeletten smak och krämighet. Klicka i krossade tomater så blir den mer smakrik.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Omelett med tomat och spenat

Ingredienser

1 portioner
1/2 röd paprika
50 g champinjoner
2 ägg
1 dl mjölk
1 msk fryst hackad basilika
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
2 dl babyspenat
1/2 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl riven lagrad ost

Till servering

grönsallad

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Ronny

2022-05-05

Riktigt god.

Jon

2021-01-31

Gjorde till 8. Den var bra, men nästa gång ska jag minska mängden tomatkross och äggstanning

Näringsvärde per portion

Energi 2195 KJ / 523 kCal
Fett 35 g
Salt 5 g
Kolhydrater 19 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden