Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Omelett med tomat och spenat

Snabblagad och mättande grönsaksomelett med paprika, svamp och spenat. Lagrad ost ger omeletten smak och krämighet. Klicka i krossade tomater så blir den mer smakrik.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och strimla paprikan fint. Ansa och skiva champinjonerna.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, basilika, salt och peppar.
  3. Fräs paprika och champinjoner i olja tills de får lite färg. Tillsätt spenaten och häll över äggblandningen. Klicka i krossade tomater och strö över osten. Låt steka på svag värme ca 10 minuter eller tills omeletten precis stannat.
  4. Till servering: Servera gärna med en grönsallad.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1/2 röd paprika
  • 50 g champinjoner
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk fryst hackad basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl babyspenat
  • 1/2 förp krossade tomater (à 390 g)
  • 1 dl riven lagrad ost
Till servering
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2195 kJ / 523 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept