Omelett med tomat och spenat
Snabblagad och mättande grönsaksomelett med paprika, svamp och spenat. Lagrad ost ger omeletten smak och krämighet. Klicka i krossade tomater så blir den mer smakrik.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Ingredienser
1 portion
1/2 röd paprika
50 g champinjoner
2 ägg
1 dl mjölk
1 msk fryst hackad basilika
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
2 dl babyspenat
1/2 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl riven lagrad ost
Till servering
grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2195 KJ / 523 kCal
Fett35 g
Salt5 g
Kolhydrater19 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag är vegan så jag tog bort äggen och mjölken och det blev förfärligt!!! 0/10 veganofobiskt.
Lone
2024-03-25Riktigt god.
Ronny
2022-05-05Gjorde till 8. Den var bra, men nästa gång ska jag minska mängden tomatkross och äggstanning
Jon
2021-01-31