Svamp- och löktoast med ägg och sikrom

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Svamp- och löktoast med ägg och sikrom

Champinjonernas nötiga och runda smak passar till förrätt eller brunch på en toast med lök, ägg, sidfläsk och sikrom. Låt svampen få ordentlig färg, då smakar de som mest!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Svamp- och löktoast med ägg och sikrom

Ingredienser

4 portioner
300 g stora champinjoner
2 rödlökar
150 g varmrökt sidfläsk
1 1/2 msk smör
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
1/2 msk olivolja till stekning
1 tsk repad timjan
4 skivor ljust surdegsbröd
1 msk senap
4 ägg
1 burk sikrom (à 80 g)
2 dl babyspenat (à 20 g)
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja att blanda med vinäger
1 liten bit pepparrot
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kålrabbi med smetana och sikrom
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Tilltugg med färskost toppad med sikrom
Betyg 3.1 av 5.
98 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Små rårakor med palsternacka, smetana och rom
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom
Betyg 3.5 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Böcklingrulle med sikrom
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga