Svamp- och löktoast med ägg och sikrom

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Svamp- och löktoast med ägg och sikrom

Champinjonernas nötiga och runda smak passar till förrätt eller brunch på en toast med lök, ägg, sidfläsk och sikrom. Låt svampen få ordentlig färg, då smakar de som mest!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Svamp- och löktoast med ägg och sikrom

Ingredienser

4 portioner
300 g  stora champinjoner
2   rödlökar
150 g  varmrökt sidfläsk
1 1/2 msk  smör
2 krm  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
1/2 msk  olivolja till stekning
1 tsk  repad timjan
4   skivor ljust surdegsbröd
1 msk  senap
4   ägg
1   burk sikrom (à 80 g)
2 dl  babyspenat (à 20 g)
1/2 tsk  vitvinsvinäger
1 tsk  olivolja att blanda med vinäger
1   liten bit pepparrot
flingsalt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Det är när champinjonerna får färg som de verkligen smakar något. Bjud som förrätt eller på brunchen. Sidfläsk kan ersättas med bacon.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Surdegsmacka med varmrökt lax
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarmacka med äppelmajonnäs
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med kumminlax och pepparrotsmajo
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Pepparrotsolja
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga