Svamp- och löktoast med ägg och sikrom | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamp- och löktoast med ägg och sikrom

Champinjonernas nötiga och runda smak passar till förrätt eller brunch på en toast med lök, ägg, sidfläsk och sikrom. Låt svampen få ordentlig färg, då smakar de som mest!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rensa och skär svampen i tjocka skivor.
  3. Skala, halvera och skiva löken. Skär bort svålen och det mesta av fettranden på sidfläsket. Skär i ca 1/2 cm stora tärningar.
  4. Fräs löken mjuk och glansig i 2/3 av smöret i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.
  5. Höj värmen och tillsätt resten av smöret, olja, sidfläsk och svamp i stekpannan. Fräs tills svampen fått rejält med färg. Blanda ner timjan. Ta upp och lägg åt sidan.
  6. Lägg brödskivorna på ett ugnsgaller. Ställ in i ugnen 4 minuter. Vänd efter halva tiden.
  7. Bred senap på ena sidan av bröden. Lägg dem med senapssidan upp i stekpannan. Fördela löken på brödskivorna. Knäck försiktigt 1 ägg på varje skiva. Ställ in i ugnen tills vitan på äggen har stelnat, ca 5 minuter.
  8. Strimla spenaten. Blanda med vinäger och olja.
  9. Lägg bröden på tallrikar. Toppa med svampfräs, sikrom, spenat och riven pepparrot. Strö över flingsalt.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Tips

Det är när champinjonerna får färg som de verkligen smakar något. Bjud som förrätt eller på brunchen. Sidfläsk kan ersättas med bacon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g stora champinjoner
  • 2 rödlökar
  • 150 g varmrökt sidfläsk
  • 1 1/2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk repad timjan
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 1 msk senap
  • 4 ägg
  • 1 burk sikrom (à 80 g)
  • 2 dl babyspenat (à 20 g)
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja att blanda med vinäger
  • 1 liten bit pepparrot
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan