Gyllene knyten | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gyllene knyten

Gyllene knyten är friterade degknyten som du fyller med bland annat fläskfärs, räkor, tofu och gräslök. En otroligt god och spännande smakkombination i små, delikata och krispiga knyten. De gyllene knytena är en uppskattad rätt på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör i ordning Dumplings (deg).
  2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i gräslöken några sekunder. Använder du salladslök, skär den först i tunna strimlor.
    Hacka räkorna och tofun fint.
  3. Fräs färsen i den första mängden olja. Pressa ner vitlöken och smaksätt med salt och peppar. Blanda samman räkor, tofu, koriander och fläskfärs.
  4. Lägg 1 tsk fyllning på varje degblad. Gör små påsar och var noga med att ingen luft blir kvar runt fyllningen. Knyt samman med gräslöksstrån. Ansa degen med kökssaxen.
  5. Hetta upp oljan till 180°C. Fritera några knyten åt gången i ca 2 minuter. Låt rinna av.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 25 gräslöksstrån eller tunna strimlor salladslök
  • 50 g skalade räkor
  • 75 g tofu (sojabönsost)
  • 100 g fläskfärs
  • 2 msk olja att steka i
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 25 degblad till vårrullar, se länk under steg 1
  • olja till fritering
Lägg till i inköpslistan