Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gutebiff med senap och pressad blå congo

Bjud din familj på smaskig gutebiff med senap och vacker blå congopotatis till middag. Tillaga biffarna och servera dem direkt med pressad, blå potatis, len gräddsky och en fräsch sallad. Ett recept som ger dig en härlig klassiker med modern stil!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i vatten med salt i en kastrull ca 15 min. Låt rinna av och ånga av potatisen.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, ägg, vatten, salt och peppar. Stöt senapsfröna grovt i mortel.
  3. Blanda senapsfrön och persilja i färsen. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port). Stek biffarna i matfettet i en stekpanna ca 4 min/sida.
  4. Ta upp och lägg dem på ett serveringsfat. Häll grädde och soja i stekpannan och låt koka upp. Häll gräddskyn över biffarna.
  5. Pressa blå congopotatisen genom potatispress. Servera biffarna med sky, pressad potatis och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g blå kongo potatis
  • vatten
  • 1/2 tsk salt
Gutebiffar
  • 1 liten gul lök
  • 500 g lamm- eller kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk smör eller margarin till stekning
Sky
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 msk soja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2100 kJ / 500 kCal
Fett: 26 g
Läs mer om näringsvärden