Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Blå congo potatispaté

Bjud på en härligt blå potatispaté som får sin färg av blå congo-potatis. Varva ingredienserna i en form och häll över krämig äggrädde och grädda i ugn. Din goda, blåa potatispaté serverar du kall toppad med smakrik dillvinägrett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra en avlång form som rymmer 1 1/2 liter (för 8 port). Lägg i en remsa av bakplåtspapper som täcker sidorna och en i botten. Låt pappret gå upp över formen så högt att man med hjälp av det kan lyfta patén ur formen. Smöra också pappret.
  3. Skala och skiva potatisen riktigt tunt. Varva potatisen med dill, purjolök och ost. Strö salt och peppar mellan lagren. Vispa ihop ägg och grädde. Häll blandningen över potatisen. Lyft lite på skivorna så att äggstanningen tränger ner.
  4. Grädda patén på nedersta falsen tills potatisen känns mjuk, ca 1 1/2 timme. Låt patén kallna och lyft den ur formen. Förvara den kallt tills den ska serveras.
  5. Skär patén i knappt 2 cm tjocka skivor. Blanda samman ingredienserna till dillvinägretten och häll den över patén vid servering. Garnera med sallatsblad och dill.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 750 g blå kongo potatis
  • 1 dl finklippt dill
  • 1 dl fint skivad purjolök
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 ägg
  • 3 dl grädde
Dillvinägrett
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk grovt hackad dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan