Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Blå congo med gravad lax och brynt limesmör

En aptitretande rätt för öga och gom? Gör då blå congo med gravad lax och brynt limesmör. Lägg upp din vackert blå potatis på tallrik och häll på det syrliga varma smöret före du toppar med din smakrika lax.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen, skär den i halvor och koka den mjuk.
  2. Borsta limeskalet i varmt vatten. Torka limen, riv skalet och pressa ur saften.
  3. Fräs smöret så att det skummar och blir gyllenbrunt. Häll i limesaften och limeskalet. Slå smöret över potatishalvorna. Lägg laxen ovanpå potatisen och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g blå kongo potatis
  • saft och skal av 1 lime
  • 75 - 85 g smör
  • 4 skivor gravad lax
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer