Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gurkyoghurt

En variant av tzatziki som går snabbt och enkelt att laga. Gurkyoghurten blir magnifik tillsammans med kryddig och stark mat då yoghurt, gurka och en touch av spiskummin svalkar en aning.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv gurkan på grova sidan av rivjärnet. Häll på hälften av saltet och låt stå en stund. Saltet drar vätskan ur gurkan. Krama ur vätskan ur gurkan och lägg i en skål.
  2. Rör ihop resten av saltet, spiskummin och yoghurt. Blanda med gurkan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 slanggurka
  • 2 tsk salt
  • 1 krm malen spiskummin
  • 2 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan