Gurkyoghurt
En sval gurkyoghurt är ett enkelt och snabbfixat tillbehör till grillat kött, fågel, fisk eller lite vadsomhelst egentligen. Det enda du behöver är gurka, matyoghurt, citron, paprikapulver, salt och peppar. Addera lite finhackad vitlök för en ”grov” tsatsiki!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
4 portioner
1 gurka
1 dl yoghurt (10%)
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm peppar
1/4 tsk paprikapulver
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi169 KJ / 40 kCal
Fett2.1 g
Salt0.38 g
Kolhydrater3.8 g
Protein1.7 g
Kommentarer