Raita med kryddig korv och rostad färskpotatis
![Raita med kryddig korv och rostad färskpotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64089/cf_259/raita_med_kryddig_korv_och_rostad_farskpotatis.jpg)
Intressant och smaklig är raita med kryddig korv och rostad färskpotatis. Raitan är en smaskig röra med len yoghurt, vitlök och spiskummin. Utmärkt och idealisk vardagsmiddag med klassisk korv och rostad potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
![Raita med kryddig korv och rostad färskpotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64089/cf_259/raita_med_kryddig_korv_och_rostad_farskpotatis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g chorizo
800 g små färskpotatisar
3 msk olja
salt och peppar
Raita
5 dl naturell yoghurt
1 gurka
1/2 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckingen på korven för samtliga allergener, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer