Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Raita med kryddig korv och rostad färskpotatis

Intressant och smaklig är raita med kryddig korv och rostad färskpotatis. Raitan är en smaskig röra med len yoghurt, vitlök och spiskummin. Utmärkt och idealisk vardagsmiddag med klassisk korv och rostad potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Raita: Häll yoghurten i ett kaffefilter att rinna av i 30-40 minuter.
  2. Koka potatisen mjuk, låt ånga av.
  3. Skala gurkan. Dela den på längden och skrapa ur kärnorna med en tesked. Skär gurkan tvärs över i ca 1 cm tjocka skivor.
  4. Stek korven på medelhög värme runt om i ca 10 minuter tills den fått fin yta. Håll varmt.
  5. Dela potatisen och stek den i en het stekpanna med olja i ca 10 minuter. Vänd potatisen då och då. Krydda med salt och peppar.
  6. Blanda yoghurten med gurka, spiskummin, pressad vitlök och finhackad persilja. Rör ner salt och svartpeppar.
  7. Dela korven och lägg upp på tallrikar. Skeda upp raitan bredvid och avluta med att lägga på potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckingen på korven för samtliga allergener, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g chorizo
  • 800 g små färskpotatisar
  • 3 msk olja
  • salt och peppar
Raita
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 1 gurka
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • några krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?