Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mangoraita

En supergod sås gjord på yoghurt, mango, schalottenlök, koriander, spiskummin, salt och kajennpeppar. Servera mangosåsen, eller raitan, tillsammans med grillat kött eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt stå att rinna av ca 3 tim i rumstemperatur.
  2. Skala mangon och skär bort den stora platta kärnan i mitten. Skär fruktköttet i små, fina tärningar. Skala och finhacka löken. Hacka koriandern.
  3. Smaksätt den avrunna yoghurten med spiskummin, salt och kajennpeppar. Vänd ner mango, lök och koriander.
  4. Servera mangoraitan till grillad fågel eller grönsaker. Gärna tillsammans med spettet Gula kycklingspett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl mild naturell yoghurt
  • 1 mango eller fryst mango i bitar (1 mango motsvarar 1/2 paket fryst à 250 g)
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 knippa koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?