Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Raita

En raita är en svalkande yoghurtsås som härstammar från det indiska köket. Den här raitan med krispig gurka och söt tomat smakar av spiskummin och koriander. Utsökt till starka rätter, för att balansera hettan. Även god som salladsdressing eller dippsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka tomaten. Tärna gurkan fint.
  2. Blanda tomat och gurka med spiskummin, koriander, socker och yoghurt. 
  3. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 tomat
  • 1/4 gurka
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk socker
  • 3 dl mild yoghurt (3 %)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 241 kJ / 58 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept