Raita

50
0
Raita

En raita är en svalkande yoghurtsås som härstammar från det indiska köket. Den här raitan med krispig gurka och söt tomat smakar av spiskummin och koriander. Utsökt till starka rätter, för att balansera hettan. Även god som salladsdressing eller dippsås.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Raita

Ingredienser

4 portioner
1 tomat
1/4 gurka
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk socker
3 dl mild yoghurt (3 %)
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 241 KJ / 58 kCal
Fett 2 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 6 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden