Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gurksallad med yoghurt

Gurksallad med yoghurt rör du lätt ihop själv. Du använder den med fördel som sås till grillat. Mynta, valnötter och gräslök ger fenomenal smak i gurksalladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka gurkan, gräslöken och nötterna. Blanda ner i yoghurten med mynta och basilika. Smaka av med salt.
  2. Låt stå kallt i kylskåpet före servering.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 gurkor
  • 1 knippe gräslök
  • 100 g valnötter
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 5 tsk hackad färsk mynta
  • 5 färska hackade basilikablad
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 460 kJ / 110 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer