Gurk-kimchi

Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gurk-kimchi

Sugen på koreanskt? Testa kimchi på gurka! Du blandar gurkor, ansjovisfilé, sesamfrön, vitlök, chilipasta, fisksås, soja, sesamolja, socker, lime, ättiksprit och salladsblad. Servera gurk-kimchin tillsammans med exempelvis kött.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Gurk-kimchi

Ingredienser

10 portioner
2 gurkor (à ca 350 g)
1 tsk salt
1 msk socker

Lag

2 ansjovisfiléer
1/2 msk sesamfrön
2 vitlöksklyftor
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk röd chilipasta (1 msk chilipasta motsvarar 1 tsk torkad chili)
1 tsk sesamolja
1 tsk socker
1 lime
1 - 1 1/2 tsk asiatisk fisksås eller vanligt salt
1 msk soja
olika sorters salladsblad

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Förstår inte riktigt receptet. Det står 1 1/2 tsk sesamolja och sen igen 1 tsk sesamolja. Sockermängden saltet i början av ingredienserna antar jag är den mängden som är när gurkan är under press och som sen häller av

Eva

2011-01-23

Testa liknande recept

Tapenademarinerad sparris
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ansjovissmör på knäcke
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Strömmingslåda
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fyllda tomater från grillen
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rostad mandelpotatis med ansjovis
Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakade potatishalvor med ansjovis
Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad