Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tapenademarinerad sparris

Lättlagad och välsmakande - tapenademarinerad sparris. Modern och enkel med en touch av Italien med den välsmakande skinkan prosciutto. En aromatisk tapenade mixar du snabbt och enkelt av vitlök, ansjovis, oliver och olja. Sagolikt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Kyl den därefter under rinnande kallt vatten.
  2. Skala vitlöken och mixa den med oliverna, kaprisen, ansjovisen och olivoljan i en mixer eller med mixerstav till en grynig massa. Krydda med vitpeppar.
  3. Skär sparrisen på längden och blanda den försiktigt med tapenaden.
  4. Lägg upp på ett fat, täck med plastfolie och låt stå i kylen i någon timme. Ta ut sparrisen i god tid innan den ska serveras så att den inte är kylskåpskall.
  5. Till servering: Servera den marinerade sparrisen med skinkskivor, salladsblad och hyvlad parmesanost.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E 1105, lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 gröna sparrisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g urkärnade oliver
  • 1 msk kapris
  • 5 ansjovisfiléer (5 st motsvarar ca 20 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • vitpeppar
Till servering
  • 8 skivor prosciutto (italiensk skinka)
  • några salladsblad
  • ca 50 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?