Tapenademarinerad sparris

4
2
Tapenademarinerad sparris

Lättlagad och välsmakande - tapenademarinerad sparris. Modern och enkel med en touch av Italien med den välsmakande skinkan prosciutto. En aromatisk tapenade mixar du snabbt och enkelt av vitlök, ansjovis, oliver och olja. Sagolikt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Tapenademarinerad sparris

Ingredienser

4 portioner
12 gröna sparrisar
1 vitlöksklyfta
100 g urkärnade oliver
1 msk kapris
5 ansjovisfiléer (5 st motsvarar ca 20 g)
1/2 dl olivolja
vitpeppar

Till servering

8 skivor prosciutto (italiensk skinka)
några salladsblad
ca 50 g parmesan

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E 1105, lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Ann

2003-04-08

mycket lättlagat och går utmärkt att förbereda en dag innan! Tapenaden håller sig i alla fall en vecka i kylskåpet. Lagom till förrätt och mycket uppskattat!!

Ann

2003-04-08

mycket lättlagat och går utmärkt att förbereda en dag innan! Tapenaden håller sig i alla fall en vecka i kylskåpet. Lagom till förrätt och mycket uppskattat!!