Tapenademarinerad sparris

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
2
Tapenademarinerad sparris

Lättlagad och välsmakande - tapenademarinerad sparris. Modern och enkel med en touch av Italien med den välsmakande skinkan prosciutto. En aromatisk tapenade mixar du snabbt och enkelt av vitlök, ansjovis, oliver och olja. Sagolikt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Tapenademarinerad sparris

Ingredienser

4 portioner
12 gröna sparrisar
1 vitlöksklyfta
100 g urkärnade oliver
1 msk kapris
5 ansjovisfiléer (5 st motsvarar ca 20 g)
1/2 dl olivolja
vitpeppar

Till servering

8 skivor prosciutto (italiensk skinka)
några salladsblad
ca 50 g parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

mycket lättlagat och går utmärkt att förbereda en dag innan! Tapenaden håller sig i alla fall en vecka i kylskåpet. Lagom till förrätt och mycket uppskattat!!

Ann

2003-04-08

mycket lättlagat och går utmärkt att förbereda en dag innan! Tapenaden håller sig i alla fall en vecka i kylskåpet. Lagom till förrätt och mycket uppskattat!!

Ann

2003-04-08

Testa liknande recept

Snittar med parmaskinka, burrata och sparris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prosciuttoinbakad brie
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med burrata, nektariner och prosciutto
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med olivkräm och prosciutto
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risonisallad med tomatpesto och charkbricka
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sotare med ansjovispotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga