Tapenademarinerad sparris

3
2
Tapenademarinerad sparris

Lättlagad och välsmakande - tapenademarinerad sparris. Modern och enkel med en touch av Italien med den välsmakande skinkan prosciutto. En aromatisk tapenade mixar du snabbt och enkelt av vitlök, ansjovis, oliver och olja. Sagolikt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Tapenademarinerad sparris

Ingredienser

4 portioner
12
gröna sparrisar
1
vitlöksklyfta
100 g
urkärnade oliver
1 msk
kapris
5
ansjovisfiléer (5 st motsvarar ca 20 g)
1/2 dl
olivolja
-
vitpeppar

Till servering

8
skivor prosciutto (italiensk skinka)
-
några salladsblad
ca 50 g
parmesanost

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E 1105, lysozym.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Ann

4/8/2003

mycket lättlagat och går utmärkt att förbereda en dag innan! Tapenaden håller sig i alla fall en vecka i kylskåpet. Lagom till förrätt och mycket uppskattat!!

Ann

4/8/2003

mycket lättlagat och går utmärkt att förbereda en dag innan! Tapenaden håller sig i alla fall en vecka i kylskåpet. Lagom till förrätt och mycket uppskattat!!

Testa liknande recept