Tapenademarinerad sparris
Lättlagad och välsmakande - tapenademarinerad sparris. Modern och enkel med en touch av Italien med den välsmakande skinkan prosciutto. En aromatisk tapenade mixar du snabbt och enkelt av vitlök, ansjovis, oliver och olja. Sagolikt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
4 portioner
12 gröna sparrisar
1 vitlöksklyfta
100 g urkärnade oliver
1 msk kapris
5 ansjovisfiléer (5 st motsvarar ca 20 g)
1/2 dl olivolja
vitpeppar
Till servering
8 skivor prosciutto (italiensk skinka)
några salladsblad
ca 50 g parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
mycket lättlagat och går utmärkt att förbereda en dag innan! Tapenaden håller sig i alla fall en vecka i kylskåpet. Lagom till förrätt och mycket uppskattat!!
Ann
2003-04-08mycket lättlagat och går utmärkt att förbereda en dag innan! Tapenaden håller sig i alla fall en vecka i kylskåpet. Lagom till förrätt och mycket uppskattat!!
Ann
2003-04-08