Gulaschsoppa med quesadillas
Värmande gulaschsoppa på enbart grönsaker men med mycket smak. Lök, potatis, paprika och morötter och perfekt gulaschsmak får du av den färdiga soppbasen. Servera soppan med tortillabröd som steks med mögelost med chilismak.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
600 g potatis
2 morötter
2 röda paprikor
2 msk olivolja
2 förp färdig kyld soppa (gärna gulasch à 5 dl)
1 förp färsk bladpersilja (à 20 g)
1 dl rostade pumpakärnor
Quesadillas
100 g vitmögelost med röd chili
4 tortillabröd (medium)
2 tsk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3541 KJ / 846 kCal
Fett37 g
Salt4 g
Kolhydrater98 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer