Bakade rödbetor med getost & valnötter
Ugnsbakade rödbetor blir tillsammans med krämig chèvre och knapriga valnötter ett perfekt tillbehör till salta kötträtter. Ringla lite balsamvinäger över rödbetorna vid servering och njut av smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
Ingredienser
8 bufféportioner
1 kg färska rödbetor (gärna små)
1 dl vit balsamvinäger
2 msk socker
1 dl valnötter
150 g chèvre (getost)
1/2 dl grovhackad bladpersilja
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi678 KJ / 162 kCal
Fett7 g
Salt1.26 g
Kolhydrater17 g
Protein6 g
Kommentarer
*kniven
Rasmus
2020-11-02Hej! Mycket gott! Ett annat tips om man inte hinner frysa in osten är att värma slicen rejält i hett vatten.
Rasmus
2020-11-02Gjorde skivorna av rödbetorna och bakade i ugn med olja, flingsalt och lite honung. La även över grönkålschips på toppen. Väldigt bra förrätt!
Johanna
2020-07-14