Bakade rödbetor med getost & valnötter

Ugnsbakade rödbetor blir tillsammans med krämig chèvre och knapriga valnötter ett perfekt tillbehör till salta kötträtter. Ringla lite balsamvinäger över rödbetorna vid servering och njut av smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Ingredienser
8 bufféportioner
1 kg färska rödbetor (gärna små)
1 dl vit balsamvinäger
2 msk socker
1 dl valnötter
150 g chèvre (getost)
1/2 dl grovhackad bladpersilja
flingsalt
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi678 KJ / 162 kCal
Fett7 g
Salt1.26 g
Kolhydrater17 g
Protein6 g
Kommentarer
Kan man tillaga rödbetorna i ugn någon dag innan, ha i kylen, och sen göra resten samma dag?
Nadja
2024-12-21Hej Nadja! Det går bra. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-23*kniven
Rasmus
2020-11-02Hej! Mycket gott! Ett annat tips om man inte hinner frysa in osten är att värma slicen rejält i hett vatten.
Rasmus
2020-11-02