Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakade rödbetor med getost & valnötter

Ugnsbakade rödbetor blir tillsammans med krämig chèvre och knapriga valnötter ett perfekt tillbehör till salta kötträtter. Ringla lite balsamvinäger över rödbetorna vid servering och njut av smakerna.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skölj och borsta rödbetorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ställ in i ugnen tills de är mjuka, ca 1 timme. Koka ihop balsamvinägern med sockret till hälften och låt kallna.
  4. Låt rödbetorna svalna. Skala och skär i grova bitar. Lägg dem på ett stort fat och smula över getosten och valnötterna.
  5. Ringla över balsamvinägern, garnera med hackad persilja och strö över lite flingsalt.

Rätten passar bra till buffébodet och portionerna är beräknade därefter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg färska rödbetor (gärna små)
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 2 msk socker
  • 150 g chèvre (getost)
  • 1 dl valnötter
  • 1/2 dl grovhackad bladpersilja
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 678 kJ / 162 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept