Bakade rödbetor med getost & valnötter

35
9
Bakade rödbetor med getost & valnötter

Ugnsbakade rödbetor blir tillsammans med krämig chèvre och knapriga valnötter ett perfekt tillbehör till salta kötträtter. Ringla lite balsamvinäger över rödbetorna vid servering och njut av smakerna.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Bakade rödbetor med getost & valnötter

Ingredienser

8 portioner
1 kg färska rödbetor (gärna små)
1 dl vit balsamvinäger
2 msk socker
150 g chèvre (getost)
1 dl valnötter
1/2 dl grovhackad bladpersilja
flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Rätten passar bra till buffébodet och portionerna är beräknade därefter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Rasmus

2020-11-02

*kniven

Rasmus

2020-11-02

Hej! Mycket gott! Ett annat tips om man inte hinner frysa in osten är att värma slicen rejält i hett vatten.

Johanna

2020-07-14

Gjorde skivorna av rödbetorna och bakade i ugn med olja, flingsalt och lite honung. La även över grönkålschips på toppen. Väldigt bra förrätt!

Näringsvärde per portion

Energi 678 KJ / 162 kCal
Fett 7 g
Salt 126 g
Kolhydrater 17 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden