Bakade rödbetor med getost & valnötter

Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
9
Bakade rödbetor med getost & valnötter

Ugnsbakade rödbetor blir tillsammans med krämig chèvre och knapriga valnötter ett perfekt tillbehör till salta kötträtter. Ringla lite balsamvinäger över rödbetorna vid servering och njut av smakerna.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Bakade rödbetor med getost & valnötter

Ingredienser

8 bufféportioner
1 kg färska rödbetor (gärna små)
1 dl vit balsamvinäger
2 msk socker
1 dl valnötter
150 g chèvre (getost)
1/2 dl grovhackad bladpersilja
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

*kniven

Rasmus

2020-11-02

Hej! Mycket gott! Ett annat tips om man inte hinner frysa in osten är att värma slicen rejält i hett vatten.

Rasmus

2020-11-02

Gjorde skivorna av rödbetorna och bakade i ugn med olja, flingsalt och lite honung. La även över grönkålschips på toppen. Väldigt bra förrätt!

Johanna

2020-07-14

Näringsvärde per bufféportion

Energi678 KJ / 162 kCal
Fett7 g
Salt1.26 g
Kolhydrater17 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Chèvresallad med rödbetor och senapsdressing
Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre chaud - chèvretoast
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvrebröd
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvresallad
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre med rostade nötter, fikonvinägrett och ruccola
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvre chaud med pumpafrön
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga