Bakade rödbetor med getost & valnötter

30
9
Bakade rödbetor med getost & valnötter

Ugnsbakade rödbetor blir tillsammans med krämig chèvre och knapriga valnötter ett perfekt tillbehör till salta kötträtter. Ringla lite balsamvinäger över rödbetorna vid servering och njut av smakerna.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Bakade rödbetor med getost & valnötter

Ingredienser

8 portioner
1 kg
färska rödbetor (gärna små)
1 dl
vit balsamvinäger
2 msk
socker
150 g
chèvre (getost)
1 dl
valnötter
1/2 dl
grovhackad bladpersilja
-
flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Över 60 minuter

Gör så här

Rätten passar bra till buffébodet och portionerna är beräknade därefter.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Rasmus

11/2/2020

*kniven

Rasmus

11/2/2020

Hej! Mycket gott! Ett annat tips om man inte hinner frysa in osten är att värma slicen rejält i hett vatten.

Johanna

7/14/2020

Gjorde skivorna av rödbetorna och bakade i ugn med olja, flingsalt och lite honung. La även över grönkålschips på toppen. Väldigt bra förrätt!

Näringsvärde per portion

Energi 678 KJ / 162 kCal
Fett 7 g
Salt 1.26 g
Kolhydrater 17 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept