Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gulaschsoppa med köttfärs

En riktigt matig och god gulaschsoppa med smak av köttfärs. Servera den rykande heta gulaschsoppan tillsammans med en rejäl klick gräddfil och njut av de goda smakerna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och potatis. Dela och kärna ur paprikan. Skär grönsakerna i tärningar.
  2. Fräs grönsaker och köttfärs i oljan i en gryta eller kastrull.
  3. Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kummin. Koka sakta ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera soppan med gräddfil (och gärna varmt vitlöksbröd).

För alla

Läs noga innehållsdeklarationen på köttbuljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.

Klimatanpassa

Välj blandfärs och istället för nötfärs vilket ger en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Tips

Gott att servera cornichons vid sidan om.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot kokta kikärter eller bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 potatisar
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk kummin
  • salt och peppar
Till servering
  • gräddfil
  • ev varmt vitlöksbröd
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2318 kJ / 554 kCal