Snabblagad köttfärsgulasch

74
6
Snabblagad köttfärsgulasch

Gulaschen är en gammal favorit med anor från Ungern. Denna köttgrytan gör du på nolltid, tack vare köttfärsen. Med potatis, paprika, krossade tomater och buljong gör du snabbt en bra grytbas. Krydda grytan med bland annat kummin, vitlök, persilja och lagerblad. Smakrikt och enkelt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014

Snabblagad köttfärsgulasch

Ingredienser

4 portioner
300 g baguetter
2 röda paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 bakpotatisar
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
5 dl köttbuljongtärning (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater
1 tsk persilja
2 lagerblad
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Helene

2020-09-11

Fantastiskt gott!

Redaktionen

2014-11-14

Hej Emélie! Det är kummin vi menar i detta fallet, annars skriver vi spiskummin. Men hoppas det smakade ändå!

Emélie

2014-11-12

Gott! Jag dubblade dock mängden buljong och lade till lite mer av de andra kryddorna också, tyckte det blev lite blekt innan. Men skall det verkligen vara Kummin i? Jag använde spiskummin, lite osäker på vad som menades. Köpte kummin också men vågade inte använda det.

Näringsvärde per portion

Energi 2369 KJ / 566 kCal
Fett 14.6 g
Kolhydrater 66.2 g
Protein 36.6 g
Läs mer om näringsvärden