Snabblagad köttfärsgulasch

Gulaschen är en gammal favorit med anor från Ungern. Denna köttgrytan gör du på nolltid, tack vare köttfärsen. Med potatis, paprika, krossade tomater och buljong gör du snabbt en bra grytbas. Krydda grytan med bland annat kummin, vitlök, persilja och lagerblad. Smakrikt och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014

Ingredienser
4 portioner
300 g baguetter
2 röda paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 bakpotatisar
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
5 dl köttbuljongtärning (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater
1 tsk persilja
2 lagerblad
salt
peppar
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2369 KJ / 566 kCal
Fett14.6 g
Kolhydrater66.2 g
Protein36.6 g
Kommentarer
Enkel och god. Jag minskade mängden vatten med 3 dl men tyckte ändå att den blev lite vattnig.
Sara
2025-01-13Fantastiskt gott!
Helene
2020-09-11Hej Emélie! Det är kummin vi menar i detta fallet, annars skriver vi spiskummin. Men hoppas det smakade ändå!
Redaktionen
2014-11-14