Snabblagad köttfärsgulasch
Gulaschen är en gammal favorit med anor från Ungern. Denna köttgrytan gör du på nolltid, tack vare köttfärsen. Med potatis, paprika, krossade tomater och buljong gör du snabbt en bra grytbas. Krydda grytan med bland annat kummin, vitlök, persilja och lagerblad. Smakrikt och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014
Ingredienser
4 portioner
300 g baguetter
2 röda paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 bakpotatisar
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
5 dl köttbuljongtärning (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater
1 tsk persilja
2 lagerblad
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2369 KJ / 566 kCal
Fett14.6 g
Kolhydrater66.2 g
Protein36.6 g
Kommentarer
Fantastiskt gott!
Helene
2020-09-11Hej Emélie! Det är kummin vi menar i detta fallet, annars skriver vi spiskummin. Men hoppas det smakade ändå!
Redaktionen
2014-11-14Gott! Jag dubblade dock mängden buljong och lade till lite mer av de andra kryddorna också, tyckte det blev lite blekt innan. Men skall det verkligen vara Kummin i? Jag använde spiskummin, lite osäker på vad som menades. Köpte kummin också men vågade inte använda det.
Emélie
2014-11-12