Gulasch på kyckling

49
4
Gulasch på kyckling

En mustig kycklinggryta som hämtar inspirationen i den ungerska favoriten gulasch. Perfekt för vardagar, den här grytan är snabb och enkel att göra! Smakerna får du fram med kummin och ingredienser med hög halt av umami – som lök, vitlök och tomat. Serveras med en klick persiljekräm!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013

Gulasch på kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater chili
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
salt och peppar
1/2 kruka persilja
1 1/2 dl gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Barnknepet! Servera paprikan kall i stavar istället och tillsätt 1 tsk paprikapulver (för 4 port) i grytan. Tips! Om du har mald kummin så ta det, 1/2 tsk räcker då (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Maria

2022-03-06

Lättlagad, bra bjudmat som har lite sting. God o ätas efter en dag ute eller som en trevlig kväll med goda vänner. Stinget på grytan kan justeras, dra ner på tomatkross i chili o välj en inte smaksatt tomatkross.

Dick

2015-03-29

Vattnigt och smaklöst..

Oskar

2014-05-13

Grymt gott! Jag hade ingen gräddfil hemma så det fick bli créme fraiche istället. Det blev ett bra alternativ. Rekommenderas varmt!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2106 KJ / 503 kCal
Fett 11 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 57 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden