Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gulasch på kyckling

En mustig kycklinggryta som hämtar inspirationen i den ungerska favoriten gulasch. Perfekt för vardagar, den här grytan är snabb och enkel att göra! Smakerna får du fram med kummin och ingredienser med hög halt av umami – som lök, vitlök och tomat. Serveras med en klick persiljekräm!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och vitlök. Hacka löken grovt och skiva hälften av vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  2. Bryn lök och vitlök i hälften av oljan tillsammans med mortlad kummin några minuter tills löken börjar få färg. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Bryn kycklingen i resten av oljan, lägg över den och paprikan i grytan. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Persiljekräm: Hacka persiljan. Skala och riv resten av vitlöken, blanda den och persiljan med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera kycklinggulaschen med persiljekrämen och riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Barnknepet! Servera paprikan kall i stavar istället och tillsätt 1 tsk paprikapulver (för 4 port) i grytan. Tips! Om du har mald kummin så ta det, 1/2 tsk räcker då (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater chili
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 4 port ris eller annat gryn
  • ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2231 kJ / 533 kCal