Gulasch på kyckling
En mustig kycklinggryta som hämtar inspirationen i den ungerska favoriten gulasch. Perfekt för vardagar, den här grytan är snabb och enkel att göra! Smakerna får du fram med kummin och ingredienser med hög halt av umami – som lök, vitlök och tomat. Serveras med en klick persiljekräm!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagad, bra bjudmat som har lite sting. God o ätas efter en dag ute eller som en trevlig kväll med goda vänner. Stinget på grytan kan justeras, dra ner på tomatkross i chili o välj en inte smaksatt tomatkross.
Maria
2022-03-06Vattnigt och smaklöst..
Dick
2015-03-29Grymt gott! Jag hade ingen gräddfil hemma så det fick bli créme fraiche istället. Det blev ett bra alternativ. Rekommenderas varmt!!!
Oskar
2014-05-13