Gulasch på kyckling

Betyg 3.2 av 5.
50 personer har röstat
4
Gulasch på kyckling

En mustig kycklinggryta som hämtar inspirationen i den ungerska favoriten gulasch. Perfekt för vardagar, den här grytan är snabb och enkel att göra! Smakerna får du fram med kummin och ingredienser med hög halt av umami – som lök, vitlök och tomat. Serveras med en klick persiljekräm!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013

Gulasch på kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater chili
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
salt
peppar
1/2 kruka persilja
1 1/2 dl gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

Lättlagad, bra bjudmat som har lite sting. God o ätas efter en dag ute eller som en trevlig kväll med goda vänner. Stinget på grytan kan justeras, dra ner på tomatkross i chili o välj en inte smaksatt tomatkross.

Maria

2022-03-06

Vattnigt och smaklöst..

Dick

2015-03-29

Grymt gott! Jag hade ingen gräddfil hemma så det fick bli créme fraiche istället. Det blev ett bra alternativ. Rekommenderas varmt!!!

Oskar

2014-05-13

Näringsvärde per portion

Energi2106 KJ / 503 kCal
Fett11 g
Salt2.9 g
Kolhydrater57 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Köttfärsgulasch med potatis
Betyg 4.2 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gulaschsoppa med köttfärs
Betyg 4.1 av 5.
334 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärsgulasch
Betyg 3.8 av 5.
87 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabblagad köttfärsgulasch
Betyg 4.1 av 5.
85 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskavsgulasch med vitlökskräm
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hovärkens gulasch
Betyg 4.1 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga