Gulasch på kyckling

En mustig kycklinggryta som hämtar inspirationen i den ungerska favoriten gulasch. Perfekt för vardagar, den här grytan är snabb och enkel att göra! Smakerna får du fram med kummin och ingredienser med hög halt av umami – som lök, vitlök och tomat. Serveras med en klick persiljekräm!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater chili
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
salt
peppar
1/2 kruka persilja
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2106 KJ / 503 kCal
Fett11 g
Salt2.9 g
Kolhydrater57 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stLättlagad, bra bjudmat som har lite sting. God o ätas efter en dag ute eller som en trevlig kväll med goda vänner. Stinget på grytan kan justeras, dra ner på tomatkross i chili o välj en inte smaksatt tomatkross.
Maria
Vattnigt och smaklöst..
Dick
Grymt gott! Jag hade ingen gräddfil hemma så det fick bli créme fraiche istället. Det blev ett bra alternativ. Rekommenderas varmt!!!
Oskar