Hovärkens gulasch
Ge dig själv en utmaning i köket och få belöningen vid middagsbordet! Hovärkens gulasch är värd varenda minut av tillagning. Oxbuljong, mejram och paprika är några av de mustiga smakerna som ger högreven dess karaktär!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
500 g högrev
1 msk olja till stekning
4 gula lökar
1 röd paprika
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk tomatpuré
5 vitlöksklyftor
1 msk mejram
5 msk paprikapulver
1 msk hel kummin
1 tsk salt
1 krm peppar
4 medelstora potatisar
250 g rotselleri
2 morötter
2 liter oxbuljong (tärningar eller konc fond + vatten)
ev 1/2 tsk sambal oelek
Till servering
gräddfil
finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2350 KJ / 460 kCal
Fett12 g
Kommentarer
supper fin god middag
Åke
2024-01-31Supergott! Bra recept och tämligen enkelt att tillreda. Smakar definitivt godare dagen efter.
Tommie
2023-11-07Jättegod smak men den blev väldigt ”vattnig” Jag hade svårt att tolka hur mycket vätska som ska användas, ni skriver: 2st liter oxbuljong (tärning eller konc fond+vatten) Detta tolkade jag som 2 liter vätska men kände snabbt att det var för mycket!
Kjell-åke
2023-04-17Hej Kjell-Åke! Du tolkade helt rätt. 2 liter buljong (färdig oxbuljong eller vatten + tärningar eller konc. fond). Om du tycker det är för mycket vätska kan du ju späda med mer buljong under tiden soppan sjuder. Hoppas det smakade. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-18