Hovärkens gulasch

Betyg 4.1 av 5.
74 personer har röstat
23
Hovärkens gulasch

Ge dig själv en utmaning i köket och få belöningen vid middagsbordet! Hovärkens gulasch är värd varenda minut av tillagning. Oxbuljong, mejram och paprika är några av de mustiga smakerna som ger högreven dess karaktär!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Hovärkens gulasch

Ingredienser

4 portioner
500 g  högrev
1 msk  olja till stekning
4   gula lökar
1   röd paprika
1   chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk  tomatpuré
5   vitlöksklyftor
1 msk  mejram
5 msk  paprikapulver
1 msk  hel kummin
1 tsk  salt
1 krm  peppar
4   medelstora potatisar
250 g  rotselleri
2   morötter
2   liter oxbuljong (tärningar eller konc fond + vatten)
ev 1/2 tsk  sambal oelek

Till servering

gräddfil
finhackad persilja

För alla

Soppan är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond. Uteslut gräddfilen eller byt ut mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond.

Gör så här

Tips

Gör gärna soppan dagen före så att den får "stå till sig". Receptet är rikligt tilltaget, men perfekt att ha till matlåda eller frysa in till annan dag.

På ICA.se finns även recept på Hovärkens "kycklingspett med marinerade grönsaker".

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
74 personer har röstat

Kommentarer

supper fin god middag

Åke

2024-01-31

Supergott! Bra recept och tämligen enkelt att tillreda. Smakar definitivt godare dagen efter.

Tommie

2023-11-07

Jättegod smak men den blev väldigt ”vattnig” Jag hade svårt att tolka hur mycket vätska som ska användas, ni skriver: 2st liter oxbuljong (tärning eller konc fond+vatten) Detta tolkade jag som 2 liter vätska men kände snabbt att det var för mycket!

Kjell-åke

2023-04-17

Hej Kjell-Åke! Du tolkade helt rätt. 2 liter buljong (färdig oxbuljong eller vatten + tärningar eller konc. fond). Om du tycker det är för mycket vätska kan du ju späda med mer buljong under tiden soppan sjuder. Hoppas det smakade. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-04-18

Näringsvärde per portion

Energi2350 KJ / 460 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.6 av 5.
596 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisgulasch med citron och gräddfil
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabblagad köttfärsgulasch
Betyg 4.1 av 5.
84 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili con carne på högrev
Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttfärsgulasch
Betyg 3.8 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga