Hovärkens gulasch

68
18
Hovärkens gulasch

Ge dig själv en utmaning i köket och få belöningen vid middagsbordet! Hovärkens gulasch är värd varenda minut av tillagning. Oxbuljong, mejram och paprika är några av de mustiga smakerna som ger högreven dess karaktär!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Hovärkens gulasch

Ingredienser

4 portioner
500 g högrev
1 msk olja till stekning
4 gula lökar
1 röd paprika
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk tomatpuré
5 vitlöksklyftor
1 msk mejram
5 msk paprikapulver
1 msk hel kummin
1 tsk salt
1 krm peppar
4 medelstora potatisar
250 g rotselleri
2 morötter
2 liter oxbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
ev 1/2 tsk sambal oelek

Till servering

gräddfil
finhackad persilja

För alla

Soppan är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond. Uteslut gräddfilen eller byt ut mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond.

Gör så här

Tips

Gör gärna soppan dagen före så att den får "stå till sig". Receptet är rikligt tilltaget, men perfekt att ha till matlåda eller frysa in till annan dag.

På ICA.se finns även recept på Hovärkens "kycklingspett med marinerade grönsaker".

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Jeanette

2021-10-02

Verkligen jättegott! Barnen slevade i sig flera portioner också. Vi serverade med crème fraiche

Hanna

2021-03-25

Fantastiskt god. Blir många goda matlådor.

Pär

2020-12-13

MYCKET GOD!!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2350 KJ / 460 kCal
Fett 12 g
Läs mer om näringsvärden