Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Hovärkens gulasch

Ge dig själv en utmaning i köket och få belöningen vid middagsbordet! Hovärkens gulasch är värd varenda minut av tillagning. Oxbuljong, mejram och paprika är några av de mustiga smakerna som ger högreven dess karaktär!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i olja i en gryta.
  2. Skala och hacka lök. Kärna ur och hacka paprika och chili. Bryn tillsammans med köttet.
  3. Krydda med tomatpuré, pressad vitlök, mejram, paprikapulver, kummin, salt och peppar.
  4. Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Lägg ner i grytan. Häll i oxbuljong.
  5. Låt soppan sjuda i 2 timmar. Smaka ev av med sambal oelek för extra styrka.
  6. Till servering: Servera med gräddfil och gärna finhackad persilja.

För alla

Soppan är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond. Uteslut gräddfilen eller byt ut mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond.

Tips

Gör gärna soppan dagen före så att den får "stå till sig". Receptet är rikligt tilltaget, men perfekt att ha till matlåda eller frysa in till annan dag.

På ICA.se finns även recept på Hovärkens "kycklingspett med marinerade grönsaker".

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g högrev
  • 1 msk olja till stekning
  • 4 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk mejram
  • 5 msk paprikapulver
  • 1 msk hel kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 medelstora potatisar
  • 250 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 liter oxbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
  • ev 1/2 tsk sambal oelek
Till servering
  • gräddfil
  • finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2350 kJ / 460 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB