Gulasch på blandfärs

Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
6
Gulasch på blandfärs

En välsmakande gulasch på blandfärs passar hösten till och även fast du gör den från grunden så är det en snabblagad rätt. Servera med nykokt ris, fräsch paprika och crème fraiche och du har en rätt som värmer hela familjen. Strössla över lite färsk persilja och du är hemma.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017

Gulasch på blandfärs

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
1   gul lök
ca 500 g  blandfärs
1 msk  olja
1   vitlöksklyfta
2 msk  tomatpuré
1/2 tsk  hel kummin
500 g  krossade tomater
2 1/2 dl  köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)
2   gula paprikor
2 dl  crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt, bra vardagsmat

Ann-charlotte

2023-06-24

Gott men inte så mycket vätska och tillsätter gärna ett lagerblad för fylligare smak.

Emelie

2022-05-25

La till lite balsamvinäger för balans samt chilipeppar. Helt ok med tanke på tidsmässigt

Anna

2022-04-03

Näringsvärde per portion

Energi2931 KJ / 700 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Köttfärsgulasch med ostkräm
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gulasch med gräddfil
Betyg 2.8 av 5.
240 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabbgulasch
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabba gulaschen på nötfärs
Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gulasch
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärsgulasch med baguette och vitlökskräm
Betyg 4.6 av 5.
107 personer har röstat
Under 45 min att tillaga