Gulasch på blandfärs

36
4
Gulasch på blandfärs

En välsmakande gulasch på blandfärs passar hösten till och även fast du gör den från grunden så är det en snabblagad rätt. Servera med nykokt ris, fräsch paprika och crème fraiche och du har en rätt som värmer hela familjen. Strössla över lite färsk persilja och du är hemma.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017

Gulasch på blandfärs

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1/2 tsk hel kummin
500 g krossade tomater
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 gula paprikor
2 dl crème fraiche

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av gulaschen med 1/2 tsk chilipulver (för 4 port) och låt paprikabitarna koka med färsen.

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Anna

2022-04-03

La till lite balsamvinäger för balans samt chilipeppar. Helt ok med tanke på tidsmässigt

Rebecca

2022-01-13

Enkelt att slänga ihop! Behöver absolut chilipulver till. Uppskattat av alla i familjen.

Pia

2021-09-12

Hade önskat lite mustigare styrka. Liknade mest en snäll köttfärssås men kanske hade blivit bättre med chilipulver

Näringsvärde per portion

Energi 2931 KJ / 700 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden