Gulasch på blandfärs
En välsmakande gulasch på blandfärs passar hösten till och även fast du gör den från grunden så är det en snabblagad rätt. Servera med nykokt ris, fräsch paprika och crème fraiche och du har en rätt som värmer hela familjen. Strössla över lite färsk persilja och du är hemma.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1/2 tsk hel kummin
500 g krossade tomater
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 gula paprikor
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2931 KJ / 700 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein32 g
Kommentarer
Gott och enkelt, bra vardagsmat
Ann-charlotte
2023-06-24Gott men inte så mycket vätska och tillsätter gärna ett lagerblad för fylligare smak.
Emelie
2022-05-25La till lite balsamvinäger för balans samt chilipeppar. Helt ok med tanke på tidsmässigt
Anna
2022-04-03