Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gulasch

Här är ett recept på en härlig och mustig gulasch. Gulaschsoppa är en utmärkt rätt till middag och du kan äta den goda soppan som den är tillsammans med bröd eller servera den som gryta till ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller gryn enligt förpackningens anvisning.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar, skala och hacka lök och vitlök.
  3. Stek grönsakerna och färsen i matfettet och krydda med salt, peppar, kummin och lagerblad. Rör i tomatpurén i slutet av stekningen och häll på buljongen.
  4. Låt koka i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller annat gryn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 gula paprikor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 tsk kummin
  • 2 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l höns- eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2698 kJ / 645 kCal