Gulasch
Här är ett recept på en härlig och mustig gulasch. Gulaschsoppa är en utmärkt rätt till middag och du kan äta den goda soppan som den är tillsammans med bröd eller servera den som gryta till ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 gula paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 tsk kummin
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
1 l höns- eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2698 KJ / 645 kCal
Fett25.2 g
Kolhydrater68.7 g
Protein32.3 g
Kommentarer
Vattenmängd för mkt. Se andra gulaschrecept här på ica.
Theodoros
2020-09-09Hej, jag tillsatte riven potatis till (kan även vara tärningar), vilket gjorde att den fick en tjock konsistens. Det blev en gulaschgryta istället. godkänd av alla i familjen. :)
Sinikka
2011-10-27Det här var inte bra, alldeles för tunn och vattnig! Kanske ett fel i receptet; 1 liter buljong skulle kanske ha varit 1/2 liter i stället? Det hjälpte inte ens att reda av soppan med maisena!
Heidi
2011-10-26