Gulasch

12
3
Gulasch

Här är ett recept på en härlig och mustig gulasch. Gulaschsoppa är en utmärkt rätt till middag och du kan äta den goda soppan som den är tillsammans med bröd eller servera den som gryta till ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011

Gulasch

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 gula paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 tsk kummin
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
1 l höns- eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Theodoros

2020-09-09

Vattenmängd för mkt. Se andra gulaschrecept här på ica.

Sinikka

2011-10-27

Hej, jag tillsatte riven potatis till (kan även vara tärningar), vilket gjorde att den fick en tjock konsistens. Det blev en gulaschgryta istället. godkänd av alla i familjen. :)

Heidi

2011-10-26

Det här var inte bra, alldeles för tunn och vattnig! Kanske ett fel i receptet; 1 liter buljong skulle kanske ha varit 1/2 liter i stället? Det hjälpte inte ens att reda av soppan med maisena!

Näringsvärde per portion

Energi 2698 KJ / 645 kCal
Fett 25.2 g
Kolhydrater 68.7 g
Protein 32.3 g
Läs mer om näringsvärden