Gulasch med gräddfil | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gulasch med gräddfil

I det här receptet gör du en välsmakande gulasch med nötfärs som ingrediens. En mustig gryta som värmer hela kroppen. Gulaschen får sjuda till sig med välsmakande kryddor som vitlök, kummin och paprika. Servera gulaschen med nykokt ris, fräsch isbergssallad och en klick gräddfil.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Stek färsen i hälften av oljan i en stor gryta tillsammans med kummin och paprikapulver. Lyft upp på en tallrik. 
  3. Stek paprika, lök, vitlök och tomatpuré i resten av oljan i grytan någon minut. 
  4. Tillsätt buljong, tomater och lagerblad. Lägg tillbaka färsen och låt allt sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skär salladen i bitar.
  7. Servera gulaschen med sallad och gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Smaksätt gärna gulaschen med 2 krm cayennepeppar för en tuffare smak (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 lagerblad
  • salt och peppar
  • 4 port ris
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2648 kJ / 633 kCal