Gulasch med gräddfil

219
1
Gulasch med gräddfil

I det här receptet gör du en välsmakande gulasch med nötfärs som ingrediens. En mustig gryta som värmer hela kroppen. Gulaschen får sjuda till sig med välsmakande kryddor som vitlök, kummin och paprika. Servera gulaschen med nykokt ris, fräsch isbergssallad och en klick gräddfil.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016

Gulasch med gräddfil

Ingredienser

4 portioner
2
röda paprikor
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
ca 500 g
nötfärs
1 msk
olja
1 tsk
kummin
1 msk
paprikapulver
2 msk
tomatpuré
2 1/2 dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g
krossade tomater
2
lagerblad
-
salt och peppar
4
port ris
1/2
isbergssallad
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna gulaschen med 2 krm cayennepeppar för en tuffare smak (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

219

Kommentar

Jonas

2016-03-01

Riktigt gott tyckte hela familjen! Jag skulle dock skära paprikan i mindre bitar nästa gång.

Näringsvärde per portion

Energi 2648 KJ / 633 kCal
Fett 26 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 58 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept