Gulasch med gräddfil

Betyg 2.8 av 5.
240 personer har röstat
2
Gulasch med gräddfil

I det här receptet gör du en välsmakande gulasch med nötfärs som ingrediens. En mustig gryta som värmer hela kroppen. Gulaschen får sjuda till sig med välsmakande kryddor som vitlök, kummin och paprika. Servera gulaschen med nykokt ris, fräsch isbergssallad och en klick gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016

Gulasch med gräddfil

Ingredienser

4 portioner
2 röda paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 lagerblad
salt
peppar
4 port ris
1/2 isbergssallad
1 1/2 dl gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
240 personer har röstat

Kommentarer

Smakade mest kummin.

Maria

2022-02-02

Riktigt gott tyckte hela familjen! Jag skulle dock skära paprikan i mindre bitar nästa gång.

Jonas

2016-03-01

Näringsvärde per portion

Energi2648 KJ / 633 kCal
Fett26 g
Salt4.5 g
Kolhydrater58 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Snabbgulasch
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärsgulasch med ostkräm
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gulasch på blandfärs
Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gulasch på köttfärs med persiljekräm
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och paprikagulasch
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttfärsgulasch med potatis
Betyg 4.2 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga