Gulasch med gräddfil
I det här receptet gör du en välsmakande gulasch med nötfärs som ingrediens. En mustig gryta som värmer hela kroppen. Gulaschen får sjuda till sig med välsmakande kryddor som vitlök, kummin och paprika. Servera gulaschen med nykokt ris, fräsch isbergssallad och en klick gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016
Ingredienser
4 portioner
2 röda paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 lagerblad
salt
peppar
4 port ris
1/2 isbergssallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2648 KJ / 633 kCal
Fett26 g
Salt4.5 g
Kolhydrater58 g
Protein39 g
Kommentarer
Smakade mest kummin.
Maria
2022-02-02Riktigt gott tyckte hela familjen! Jag skulle dock skära paprikan i mindre bitar nästa gång.
Jonas
2016-03-01