Snabba gulaschen på nötfärs

En härligt mustig gulasch på nötfärs som smakar som ett långkok men tillagas i ett nafs. Grytan är full av härliga smaker från kummin, persilja och tomat. Paprikorna tillför både sötma, färg och en massa nyttiga vitaminer. Servera gulaschen med fluffigt ris, en klick frisk crème fraiche och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 dl hackad gul lök
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
ca 1 msk paprikapulver
400 g krossade tomater
ca 500 g nötfärs
salt
peppar
1/2 kruka persilja
2 gula paprikor
2 dl crème fraiche
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2972 KJ / 710 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein32 g
Kommentarer
Mycket bra med lite extra cayennepeppar. Jag mortlar lite mer kummin då jag tycker att det sätter bra prägel. Läser andras kommentar att det inte kan kallas gulasch. De har nog bara lite otur när de läser igenom receptet.
Matts
2024-10-19Receptet måste komma från sjukhusets gula kokbok, "Mat utan smak". Klicka på med creme fraiche på vad du nu har i skåpet och vips så har du Gulasch. Torrt som sågspån men en flaska med vin till kocken förhöjer smaken.
Jack
2024-05-18Kan inte kallas gulasch, snarare smaklös köttfärssås. Saknas inte något, eller så receptet felaktig?
Gunilla
2023-02-07