Snabba gulaschen på nötfärs

26
1
Snabba gulaschen på nötfärs

En härligt mustig gulasch på nötfärs som smakar som ett långkok men tillagas i ett nafs. Grytan är full av härliga smaker från kummin, persilja och tomat. Paprikorna tillför både sötma, färg och en massa nyttiga vitaminer. Servera gulaschen med fluffigt ris, en klick frisk crème fraiche och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Snabba gulaschen på nötfärs

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 dl hackad gul lök
1 msk olja
1/2 tsk hel kummin
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
ca 500 g nötfärs
salt och peppar
1/2 kruka persilja
2 gula paprikor
2 dl crème fraiche

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktiosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaka gärna av gulaschen med cayennepeppar och låt paprikabitarna koka med cirka fem minuter.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentar

Jenny

2018-06-28

Stående i vår matplanering. Gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2972 KJ / 710 kCal
Fett 40 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden