Gul myntakräm med tomat och lax

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
3
Gul myntakräm med tomat och lax

Stekt lax serveras med en läcker kräm av majs, mynta och vitlök. Strimlad salladslök och tärnad tomat ger en saftig och smakrik bulgur som blir perfekt till laxen och myntakrämen. Både hälsosamt och gott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Gul myntakräm med tomat och lax

Ingredienser

4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
340 g majskorn
1 kruka mynta
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
4 port laxfilé (à 140 g)
1/2 msk olivolja
1/2 påse salladslök (à 125 g)
4 tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Receptet känns superfräscht och enkelt att göra. Rekommenderar!

Sanna

2020-05-25

Myntakrämen gör garanterat succé. Lätt att göra, ganska billigt. Vad jag tycker mest om är att jag kan mätta många munnar utan att anstränga mig mycket. /Karolina

Patrick

2015-04-05

Bra maträtt. Enkel att göra och lite festligare mat.

Anna

2013-11-01

Näringsvärde per portion

Energi2427 KJ / 580 kCal
Fett26 g
Salt1.6 g
Kolhydrater43 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sötpotatiswrap med fetaost och mynta
Betyg 4.2 av 5.
52 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling och krämig majs med myntasallad
Betyg 3.2 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Heta potatisbullar med bönsalsa
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Örtdoftande köttfärsbiffar och majsplättar
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga