Gul myntakräm med tomat och lax
Stekt lax serveras med en läcker kräm av majs, mynta och vitlök. Strimlad salladslök och tärnad tomat ger en saftig och smakrik bulgur som blir perfekt till laxen och myntakrämen. Både hälsosamt och gott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
340 g majskorn
1 kruka mynta
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
4 port laxfilé (à 140 g)
1/2 msk olivolja
1/2 påse salladslök (à 125 g)
4 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2427 KJ / 580 kCal
Fett26 g
Salt1.6 g
Kolhydrater43 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Receptet känns superfräscht och enkelt att göra. Rekommenderar!
Sanna
2020-05-25Myntakrämen gör garanterat succé. Lätt att göra, ganska billigt. Vad jag tycker mest om är att jag kan mätta många munnar utan att anstränga mig mycket. /Karolina
Patrick
2015-04-05Bra maträtt. Enkel att göra och lite festligare mat.
Anna
2013-11-01