Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gul myntakräm med tomat och lax

Stekt lax serveras med en läcker kräm av majs, mynta och vitlök. Strimlad salladslök och tärnad tomat ger en saftig och smakrik bulgur som blir perfekt till laxen och myntakrämen. Både hälsosamt och gott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa majskornen (med sitt spad) med myntan. Pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär laxen i portionsbitar och stek dem i olivoljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Ansa och strimla salladslöken. Tärna tomaterna.
  5. Blanda grönsakerna med bulgurn och servera till laxen och myntakrämen.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris eller quinoa.

Tips

Kocktips! Krispig lax: panera laxen i sesamfrö innan stekning, så får du en nötig och krispig lax.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 340 g majskorn
  • 1 kruka mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • ca 600 g laxfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2238 kJ / 535 kCal