Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtdoftande köttfärsbiffar och majsplättar

En härlig middagsrätt på köttfärsbiffar med smak av vitlök och färska örter som serveras till spännande majsplättar! Erbjud en fräsch sallad på bland annat kvisttomater och citron vid sidan av biffarna- ljuvligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Majsplättar: Mixa de avrunna majskornen med ägg, mjöl och kryddor i en matberedare med kniv. Låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Biffar: Blanda färsen i bunke med skalad riven lök, vitlök, finskuren mynta, ingefära, spiskummin, salt och peppar. Rör ner yoghurt och vatten.
  3. Sallad: Skölj och skär tomaterna i bitar, skala och hacka rödlök, skölj och strimla persiljan. Blanda ihop allt, pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar.
  4. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port) med fuktiga händer. Stek biffarna i en stekpanna med olivolja.
  5. Plättarna steks i matfett i plättlagg eller i en belagd stekpanna.
  6. Servera köttfärsbiffarna med plättarna och toppa med salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
Majsplättar
  • 3 dl majskorn
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • matfett till stekning
Örtdoftande köttfärsbiffar
  • 600 g mager köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl färsk mynta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl kallt vatten
  • olivolja till stekning
Sallad
  • 4 mogna kvisttomater
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl bladpersilja
  • 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer