Sötpotatiswrap med fetaost och mynta

34
6
Sötpotatiswrap med fetaost och mynta

Mmmums, är det enda man kan tänka när man ser det här receptet! Tortillawraps som fylls med ugnsstekta grönsaker och sötpotatis, majs, sallad, fetaost och vitlöksyoghurt. Toppad med mynta och solrosfrön. Kan det bli bättre? Nä, vi tror inte det!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2022

Sötpotatiswrap med fetaost och mynta

Ingredienser

4 portioner
1 kg sötpotatis
2 röda paprikor
1 msk olja
1/2 tsk spiskummin
2 krm chiliflakes
salt
peppar
1 förp majskorn (à 340 g)
1 romansallad
150 g fetaost
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
8 tortillabröd (medium)
1/2 dl rostade solroskärnor
1 kruka mynta

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta tortillabröden i en torr och het stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Monica

2022-09-19

Jag tycker att denna rätt är jättegod och väldigt enkel att göra när man är lite trött efter jobbet. Hade inga paprikor hemma så det blev grillade på burk vilket passade jättebra till.

Pi

2022-08-26

Det var jättegott när jag lagade den här rätten för några veckor sedan. Ser fram emot att äta detta ikväll igen!

Emma

2022-07-10

Det lät lovande men smakerna passade tyvärr inte alls ihop.

Näringsvärde per portion

Energi 3230 KJ / 771 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 95 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden