Sötpotatiswrap med fetaost och mynta

5
2
Sötpotatiswrap med fetaost och mynta

Mmmums, är det enda man kan tänka när man ser det här receptet! Tortillawraps som fylls med ugnsstekta grönsaker och sötpotatis, majs, sallad, fetaost och vitlöksyoghurt. Toppad med mynta och solrosfrön. Kan det bli bättre? Nä, vi tror inte det!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Sötpotatiswrap med fetaost och mynta

Ingredienser

4 portioner
1 kg
sötpotatis
2
röda paprikor
1 msk
olja
1/2 tsk
spiskummin
2 krm
chiliflakes
-
salt
-
peppar
340 g
majskorn
1
romansallad
150 g
fetaost
1
vitlöksklyfta
2 dl
matyoghurt
8
tortillabröd (medium)
1/2 dl
rostade solrosfrön
1
kruka mynta

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta tortillabröden i en torr och het stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Johanna

2021-04-22

Mm! Så himla gott och enkelt recept. Kommer definitivt lagas flera gånger!

Sara

2021-04-21

Gott och enkelt.

Näringsvärde per portion

Energi 3230 KJ / 771 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 95 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept