Sötpotatiswrap med fetaost och mynta

Mmmums, är det enda man kan tänka när man ser det här receptet! Tortillawraps som fylls med ugnsstekta grönsaker och sötpotatis, majs, sallad, fetaost och vitlöksyoghurt. Toppad med mynta och solrosfrön. Kan det bli bättre? Nä, vi tror inte det!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2024

Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg sötpotatis
2 röda paprikor
1 msk olja
1/2 tsk spiskummin
2 krm chiliflakes
salt
peppar
1 förp majskorn (à 340 g)
1 romansallad
150 g fetaost
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
8 tortillabröd (medium)
1/2 dl rostade solroskärnor
1 kruka mynta
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3230 KJ / 771 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater95 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, men solroskärnorna, skippar jag nästa gång
Ann-charlotte
2025-07-05Jättegott recept!
Mattias
2025-04-01Himla göttit
Ann-charlotte
2023-06-03