Gudruns gröna lasagne

En grön vegetarisk lasagne med bland annat fetaost, bladspenat, broccoli och morötter, visst låter det gott? Med färska lasagneplattor får du en gedigen pastarätt med härlig sälta från fetaosten som garanterat går hem. Lasagnen går bra att frysa.

Ingredienser
4 portioner
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
1 paket djupfrysta broccolibuketter (à 300 g)
1 paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
1 - 1 1/2 gula lökar
1 klyfta vitlök
2 - 3 morötter
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
3 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 - 3/4 tsk salt
1/2 tsk socker
1 - 1 1/2 krm svartpeppar
2 msk hackad basilika
200 g fetaost
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exklusive tillbehör.
Energi1414 KJ / 337 kCal
Fett14 g
Salt3.16 g
Kolhydrater30 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stJag har lagt till lammfärs i grönsaksröran och getost i bechamelsåsen
Thor
Ann: "Blanda i lök... och morot" betyder att det läggs i den kokande tomatmjölken. Efter att ha reducerats i 10 min kallas detta "tomatsås" i fortsatta receptet. Det låter enklare än en klassisk lasagne. Spenat och broccoli antar jag har olika smak och konsistens i rätten.
Jens
Otroligt krångligt och rörigt recept. Rätten går ju inte att göra med vanliga lasagneplattor, endast med färska! Framförallt är receptet otydligt och ofullständigt. Vad gör man med uppkoket av lök och morötter? Ska detta blandas i tomatsåsen? Nej, detta recept får nobben av mig. Sen är det väl onödigt med både spenat och broccoli? Mycket tidsödande matlagning blev det....
Ann
God! Vi lade till halloumi också vilket var riktigt gott! Nästa gång kommer vi göra mindre bitar av broccolin också
Emma
Den är jättegod. Men jag lovar att den räcker mer än väl till 5-7 personer( såvida det inte är tonåriga grabbar.) Nästa gång ska jag prova med att ha i lite muskot. Även vi har bjudit på denna med goda eftermälen!!
Christer
Jättegott! Bra bjudmat. Lite jobbigt, särskilt att stava morötterna. Nästa gång testar jag att grovriva dem istället. Hur river man Feta utan att riva fingrarna? Vore bra om receptet kompletterades med hur många vanliga lasagneplattor det ska vara om man tar sådana. "Ett paket färska" - hur mycket är det?
Esbjörn
Yum! Lagade detta när ett par vänner skulle komma på besök, och det blev en stor succé! Jag använde dock vanliga torkade lasagneplattor, och lade till ett par deciliter mjölk i tomatsåsen för att kompensera.
Sara