Gubbröra med kapris

Betyg 2.5 av 5.
82 personer har röstat
1
Gubbröra med kapris

Den berömda och av många omtyckta ägg- och ansjovissalladen lyfter några snäpp extra med ett par matskedar kapris. Gott på en skiva klassisk gotlandslimpa eller annat mörkt bröd med lite sötma, till exempel kavring.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Gubbröra med kapris

Ingredienser

6 portioner
5 ägg
1 rödlök
2 msk kapris
1 burk ansjovis (à 125 g)
3/4 dl crème fraiche
1 dl finhackad dill
1 dl finskuren gräslök
1 krm svartpeppar
bröd till servering, gärna gotlandslimpa
hackad dill till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
82 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott , kommer att serveras vid större tillfällen.

Christina

2015-10-23

Näringsvärde per portion

Energi1049 KJ / 251 kCal
Fett13 g
Salt1.8 g
Kolhydrater21 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Gubbröra med senap
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Johns gubbröra
Betyg 3 av 5.
52 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegssnittar med ansjovis och karamelliserad lök
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ansjoviskringlor
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga