Gubbröra med kapris

82
1
Gubbröra med kapris

Den berömda och av många omtyckta ägg- och ansjovissalladen lyfter några snäpp extra med ett par matskedar kapris. Gott på en skiva klassisk gotlandslimpa eller annat mörkt bröd med lite sötma, till exempel kavring.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Gubbröra med kapris

Ingredienser

6 portioner
5 ägg
1 rödlök
2 msk kapris
1 burk ansjovis (à 125 g)
3/4 dl crème fraiche
1 dl finhackad dill
1 dl finskuren gräslök
1 krm svartpeppar
bröd till servering, gärna gotlandslimpa
hackad dill till garnering

För alla

Fri från gluten om lämpligt bröd serveras.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche till Sour supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

82

Kommentar

Christina

2015-10-23

Mycket gott , kommer att serveras vid större tillfällen.

Näringsvärde per portion

Energi 1049 KJ / 251 kCal
Fett 13 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 21 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden