Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gubbröra med kapris

Den berömda och av många omtyckta ägg- och ansjovissalladen lyfter några snäpp extra med ett par matskedar kapris. Gott på en skiva klassisk gotlandslimpa eller annat mörkt bröd med lite sötma, till exempel kavring.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen. Spola dem i kallt vatten. Skala och finhacka äggen.
  2. Skala och dela löken. Finhacka lök och kapris. Häll av och finhacka ansjovisen. 
  3. Blanda lök, kapris och ansjovis med crème fraiche, dill, gräslök och peppar. Ställ i kylen ett par timmar före servering.
  4. Servera röran på bröd, gärna en Klassisk gotlandslimpa
  5. Garnera med dill.

För alla

Fri från gluten om lämpligt bröd serveras.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche till Sour supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 ägg
  • 1 rödlök
  • 2 msk kapris
  • 1 burk ansjovis (à 125 g)
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • bröd till servering, gärna gotlandslimpa
  • hackad dill till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1049 kJ / 251 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept