UNDER 30 MIN | Enkel

Gubbröra med senap

Klassikern gubbröra görs på kokta ägg och ansjovis och är ett måste på buffébordet till påsk och jul. Prova vår gubbröra med dijonsenap, grovkornig senap, dill och gräslök. Till skillnad från många andra recept så är denna gubbröra utan potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka äggen 10–12 minuter och spola kallt. Skala och grovhacka äggen.
  2. Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen, dill och gräslök.
  3. Blanda ägg, lök, ansjovis, dill och gräslök i en skål.
  4. Vispa ihop senap och honung i en annan skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt. Blanda senapssåsen med övriga ingredienser.
  5. Till servering: Servera gärna på hårt tunnbröd.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.



Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 8 ägg
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g ansjovis
  • 1 dl grovhackad dill
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk grovkornig skånsk senap
  • 1 msk honung
  • 2 dl neutral matolja
  • 1 krm salt
Till servering
  • hårt tunnbröd