Gubbröra med senap

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
3
Gubbröra med senap

Klassikern gubbröra görs på kokta ägg och ansjovis och är ett måste på buffébordet till påsk och jul. Prova vår gubbröra med dijonsenap, grovkornig senap, dill och gräslök. Till skillnad från många andra recept så är denna gubbröra utan potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Gubbröra med senap

Ingredienser

4-6 portioner
8 ägg
2 schalottenlökar
200 g ansjovis
1 dl grovhackad dill
1 dl finskuren gräslök
1 1/2 msk dijonsenap
1 msk grovkornig skånsk senap
1 msk honung
2 dl neutral matolja
1 krm salt

Till servering

hårt tunnbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Gött! Och går ganska fort att laga.

Catarina

2024-07-25

Enig med dig Karin. Steg 4 går inte ihop till en majonäs. Jag gjorde en majonäsbas istället. 👌

Lili

2023-12-29

Nja, för oljig och kladdig. Väljer annat recept nästa gång.

Karin

2023-12-26

Testa liknande recept

Äggsallad på kex med krispig anjsovis
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gubbröra med kapris
Betyg 2.5 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Johns gubbröra
Betyg 3 av 5.
52 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ansjoviskringlor
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovispaj med salladslök
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga