Gubbröra med senap
Klassikern gubbröra görs på kokta ägg och ansjovis och är ett måste på buffébordet till påsk och jul. Prova vår gubbröra med dijonsenap, grovkornig senap, dill och gräslök. Till skillnad från många andra recept så är denna gubbröra utan potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
8 ägg
2 schalottenlökar
200 g ansjovis
1 dl grovhackad dill
1 dl finskuren gräslök
1 1/2 msk dijonsenap
1 msk grovkornig skånsk senap
1 msk honung
2 dl neutral matolja
1 krm salt
Till servering
hårt tunnbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gött! Och går ganska fort att laga.
Catarina
2024-07-25Enig med dig Karin. Steg 4 går inte ihop till en majonäs. Jag gjorde en majonäsbas istället. 👌
Lili
2023-12-29Nja, för oljig och kladdig. Väljer annat recept nästa gång.
Karin
2023-12-26