Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gryta på strimlat fläskkött och provencalska limabönor

Ett härligt och matigt recept på gryta på strimlat fläskkött och provencalska limabönor som du kan servera med potatis. Du gör grytan av bland annat paprika, champinjoner, majs, bönor, vitlök och plommontomater. Ordentligt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla köttet. Dela varje paprika och ta ur kärnhuset. Skär varje paprika i lite större bitar, dela champinjonerna i mitten.
  2. Skär löken i klyftor. Fräs allt i het panna, börja med kött och avsluta med majs.
  3. Slå på buljong och vatten. Låt små puttra i ca 15 minuter. Ev red av med maizena. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla persiljan och riv vitlök. Blanda samman med citronskal. Tillsätt olivolja.
  5. Blanda samman ört/citronmixen med limabönorna. Tärna tomat och blanda i precis innan servering.

Tips

Servera grytan med limabönorna ljumma eller kalla som tillbehör tillsammans med ett grovt lantbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g benfritt fläskkött
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 skalad rödlök
  • 100 g champinjoner
  • 100 g majskorn
  • 3 dl ljus kalvfond
  • 6 dl vatten
  • maizena majsstärkelse
  • matolja
  • 200 g kokta bönor (limabönor)
  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 klyftor vitlök
  • rivet skal från 1 citron
  • 3 plommontomater
  • salt
  • peppar
  • 1 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB