Recept: Mustig kycklinggryta
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Mustig kycklinggryta

Betyg
86 röster

Mustig kycklinggryta med smaker av bacon, lök och balsamvinäger. Denna kycklingrätt blir en garanterad favorit och går snabbt at tillaga! Servera varmrätten med ris, kokta morötter och en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006.

Ingredienser

  • ca 600 g kycklingfiléer
  • 75 g rökt fläsk eller bacon
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 3/4 msk balsamvinäger
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk maizena majsstärkelse

Till servering

  • 4 port ris gärna svart råris
  • lättkokta morötter
  • sallad

Så här gör du

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
  2. Stek kyckling och fläsk i smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i smör och lägg över i grytan.
  3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
  4. Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
  5. Servera kycklingen med ris, gärna svart råris, lättkokta morötter och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin.

Tips

Ris smakar bra till. Köp gärna svart råris - det är både vackert och gott.