Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mustig kycklinggryta

Mustig kycklinggryta med smaker av bacon, lök och balsamvinäger. Denna kycklingrätt blir en garanterad favorit och går snabbt att tillaga! Servera varmrätten med ris, kokta morötter och en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
  2. Stek kyckling och fläsk i smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i smör och lägg över i grytan.
  3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
  4. Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
  5. Till servering: Servera kycklingen med ris, gärna svart råris, lättkokta morötter och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin.

Tips

Ris smakar bra till. Köp gärna svart råris - det är både vackert och gott.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g kycklingfiléer
  • 75 g rökt fläsk eller bacon
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 3/4 msk balsamvinäger
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
Till servering
  • 4 port ris gärna svart råris
  • lättkokta morötter
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2310 kJ / 550 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden