Gryta med krispigt rimmat fläsk
Man kan nästan aldrig få nog av grytor! I denna är det rimmat stekfläsk som har huvudrollen, och efter den stekts knaprig blandas den med grädde, stekt lök och hackade morötter. Servera med kokt potatis och söta körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
375 g rimmat stekfläsk
1 gul lök
3 morötter
250 g körsbärstomater
1/2 msk smör
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3176 KJ / 758 kCal
Fett49 g
Salt2.6 g
Kolhydrater58 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nä, ingen hit. Smakar som löksås med bitar av morot och fläsk. Morotsbitarna passar inte. In och fläsket tappar knapret. Bättre att göra stekt fläsk o löksås istället eller något helt annat
Elina
2024-04-09Riktigt god gryta!
Erica
2020-12-09Vår familj tycker inte om ICA’s fasta potatis. Den blir väldigt soppig som kokt. Passar bara till potatismos.
Karin
2019-03-13