Indisk fläskcurry med krispiga papadums

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
2
Indisk fläskcurry med krispiga papadums

Indisk fläskcurry görs av strimlat griskött, vispgrädde, mangochutney, soja och morötter. Servera currygrytan med strimlad gurka, isbergssallad, tomater, kokt ris och krispiga papadums att doppa i den goda såsen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2011

Indisk fläskcurry med krispiga papadums

Ingredienser

4 portioner
400 g strimlat griskött
2 msk smör eller margarin
4 port ris, gärna basmatiris
1 förp papadums (indiskt bröd)
1 gul lök
2 morötter
1 msk curry
1 msk kinesisk soja
1/2 dl mango chutney
6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
2 msk majsstärkelse
salt
peppar

Till servering

1/2 strimlad gurka
1/2 strimlad isbergssallad
125 g körsbärstomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt samt kul med popadoms för barnen. Kan dock omöjligt vara soja i receptbilden för den gjorde verkligen hela grytan brun. Rekommenderar att byta ut sältan/umami om man vill ha kvar den ljuva gula färgen!

Tove

2021-09-27

God och enkel. 5dl buljong räckte gott. Kul med papadum

Nina

2021-02-07

Näringsvärde per portion

Energi2206 KJ / 527 kCal

Testa liknande recept

Curry med äpple, yoghurt och koriander
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Currystekt blomkål med mandel
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med biff och grönpeppar
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tikka masala med röd paprika
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Olivkyckling med basilika
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekta kycklingben
Betyg 4.3 av 5.
92 personer har röstat
Över 60 min att tillaga