Indisk fläskcurry med krispiga papadums
Indisk fläskcurry görs av strimlat griskött, vispgrädde, mangochutney, soja och morötter. Servera currygrytan med strimlad gurka, isbergssallad, tomater, kokt ris och krispiga papadums att doppa i den goda såsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g strimlat griskött
2 msk smör eller margarin
4 port ris, gärna basmatiris
1 förp papadums (indiskt bröd)
1 gul lök
2 morötter
1 msk curry
1 msk kinesisk soja
1/2 dl mango chutney
6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
2 msk majsstärkelse
salt
peppar
Till servering
1/2 strimlad gurka
1/2 strimlad isbergssallad
125 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2206 KJ / 527 kCal
Kommentarer
Gott och enkelt samt kul med popadoms för barnen. Kan dock omöjligt vara soja i receptbilden för den gjorde verkligen hela grytan brun. Rekommenderar att byta ut sältan/umami om man vill ha kvar den ljuva gula färgen!
Tove
2021-09-27God och enkel. 5dl buljong räckte gott. Kul med papadum
Nina
2021-02-07