Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Indisk fläskcurry med krispiga papadums

Indisk fläskcurry görs av strimlat griskött, vispgrädde, mangochutney, soja och morötter. Servera currygrytan med strimlad gurka, isbergssallad, tomater, kokt ris och krispiga papadums att doppa i den goda såsen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttstrimlorna i hälften av matfettet ca 5 minuter i en stor stekpanna. Ta upp och lägg på en tallrik.
  2. Koka riset och värm papadumsen enligt anvisning på respektive förpackning.
  3. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i små tärningar.
  4. Fräs lök, morot och curry i resten av matfettet ca 3 minuter i stekpannan. Blanda i kött. soja, mango chutney, buljong och grädde. Låt koka ca 10 minuter utan lock. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten och sjud 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera currygrytan med strimlad gurka, isbergssallad, tomater, kokt ris och papadums att doppa i den goda såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut papadumsen mot glutenfritt alternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g strimlat griskött
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 1 förp papadums (indiskt bröd)
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 msk curry
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1/2 dl mango chutney
  • 6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
Till servering
  • 1/2 strimlad gurka
  • 1/2 strimlad isbergssallad
  • 125 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2206 kJ / 527 kCal
Läs mer om näringsvärden