Grönsakswok med kotlett och ingefära

43
0
Grönsakswok med kotlett och ingefära

Sväng ihop en enkel och färgglad grönsakswok till middag. Till serverar du saftiga kotletter med hemgjord sås. Såsen gör du bland annat på ingefära, soja och tomatpuré som du sedan blandar ihop med stekta grönsaker och stekt strimlad kotlett. Enkelt och gott för hela familjen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016

Grönsakswok med kotlett och ingefära

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port ris (gärna jasminris)

Sås

1 msk
riven färsk ingefära
3 dl
vatten
3 msk
japansk soja
3 msk
tomatpuré
2 msk
strösocker
1/2 msk
majsstärkelse

Grönsaker

300 g
grönsaksmix
1 msk
olja
-
salt och peppar

Kotlett

ca 600 g
tunnskivad kotlett
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaka av såsen med 1 riven vitlöksklyfta och 1/2 tsk sambal oelek (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2035 KJ / 486 kCal
Fett 10 g
Salt 4.9 g
Kolhydrater 58 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept