Grönsakswok med kotlett och ingefära

Betyg 3.6 av 5.
47 personer har röstat
0
Grönsakswok med kotlett och ingefära

Sväng ihop en enkel och färgglad grönsakswok till middag. Till serverar du saftiga kotletter med hemgjord sås. Såsen gör du bland annat på ingefära, soja och tomatpuré som du sedan blandar ihop med stekta grönsaker och stekt strimlad kotlett. Enkelt och gott för hela familjen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016

Grönsakswok med kotlett och ingefära

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 port ris (gärna jasminris)

Sås

1 msk riven färsk ingefära
3 dl vatten
3 msk japansk soja
3 msk tomatpuré
2 msk strösocker
1/2 msk majsstärkelse

Grönsaker

300 g grönsaksmix
1 msk olja
salt
peppar

Kotlett

ca 600 g tunnskivad kotlett
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2035 KJ / 486 kCal
Fett10 g
Salt4.9 g
Kolhydrater58 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Nudelwok med ostronsås
Betyg 3.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kotlett i plommonsås
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig tomatpasta med tunn kotlett
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med strimlat fläsk
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sweet chiliwok med skinka och lime
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med ljummen pastapestosallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga