Grönsakswok med kotlett och ingefära
Sväng ihop en enkel och färgglad grönsakswok till middag. Till serverar du saftiga kotletter med hemgjord sås. Såsen gör du bland annat på ingefära, soja och tomatpuré som du sedan blandar ihop med stekta grönsaker och stekt strimlad kotlett. Enkelt och gott för hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris (gärna jasminris)
Sås
1 msk riven färsk ingefära
3 dl vatten
3 msk japansk soja
3 msk tomatpuré
2 msk strösocker
1/2 msk majsstärkelse
Grönsaker
300 g grönsaksmix
1 msk olja
salt
peppar
Kotlett
ca 600 g tunnskivad kotlett
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2035 KJ / 486 kCal
Fett10 g
Salt4.9 g
Kolhydrater58 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer